Στην σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη που οργάνωσε η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής, Γ. Παναγιωτακόπουλος, πρότεινε να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία και να ζητήσει συγνώμη από όσους πλήγηκαν από το Μνημόνιο.

«Όσοι θεοποιούν το πολιτικά εφικτό, καταλήγουν σε φτωχούς διαχειριστές του συστήματος και μόνο. Είμαστε αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ του νεοφιλελευθερισμού, της υποτέλειας της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, της καταστροφής όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του λαού μας» τόνισε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι έφτασε στο «έσχατο σημείο εκφυλισμού» από μια «μικρή, ανιστόρητη και γραφειοκρατική κάστα» ηγετικών στελεχών. «Μετατράπηκε σε ένα κόμμα χωρίς στελέχη, χωρίς διαδικασίες και προοπτική, σε ένα κόμμα-χυλό, που υλοποίησε Θατσερικού τύπου πολιτικές» σημείωσε.

Επιτέθηκε εναντίον εκείνων οι οποίοι -όπως είπε- χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη «δημοσκοπική κατάντια» του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη «υποβάλλουν τα σέβη τους στον κ. Σαμαρά, μιλώντας, ωστόσο, για Κεντροαριστερά», και σημείωσε ότι «αυτοί ερωτεύτηκαν την κυβερνητική εξουσία».

Μίλησε για κάποιους, που, κινούμενοι στα όρια της «πολιτικής σχιζοφρένειας», είναι «γυρολόγοι» των καναλιών και των ΜΜΕ και όσο διατηρούσαν τις υπουργικές θέσεις, όλα πήγαιναν καλά, ενώ τώρα διαγράφουν την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ.