Με μια επιστολή ο βουλευτής Β Πειραιά, Γιάννης Κουράκος εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.


ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τελευταίο διάστημα, εκτυλίσσονται εξαιρετικά σημαντικά γεγονότα που αφορούν στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, όπως είναι η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, η διαθεσιμότητα εργαζομένων, η αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και η δημοσίευση επιστημονικών εκθέσεων που πιστοποιούν την ύπαρξη κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου.

Κι ενώ αυτές οι εξελίξεις αποτελούν βασικά σημεία της τεκμηρίωσης του Αντιμνημονιακού τόξου, παρατηρούμε την στασιμότητα σε πολιτικό και δημοσκοπικό επίπεδο που παρουσιάζει το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Οι λόγοι είναι προφανείς και έχουν γίνει σαφείς από αρκετά έμπειρα στελέχη του κόμματος.

Οι επικοινωνιακές παλινωδίες για συναλλαγματική ισοτιμία με το δολάριο, η αστοχία συγκρότησης μιας αξιόπιστης πρότασης, τα πολιτικά «άλματα» περί συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, η απουσία ιδεολογικής ταυτότητας αποτελούν προσωπικές αποφάσεις του Προέδρου, αποκλίνουσες με τις αρχές της Ιδρυτικής Διακήρυξης που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ υπογράψαμε.

Συστρατεύθηκα στο κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, παραμένοντας πιστός στις ιδεολογικές αρχές του πατριωτικού χώρου για μια ανεξάρτητη πολιτική κίνηση που θα αποτελούσε ανατροπή του φθαρμένου πολιτικού συστήματος της Μεταπολίτευσης.

Υπηρέτησα αταλάντευτα τις αρχές της Ιδρυτικής Διακήρυξης. Δήλωσα στο αρμόδιο θεσμικό όργανο, την Κοινοβουλευτική ομάδα, ότι οι παραπάνω λόγοι μου είχαν προκαλέσει από καιρό έντονο προβληματισμό.

Το τηλεφώνημα που δέχτηκα από τον κ. Βουλγαράκη, με τον οποίο η τελευταία επικοινωνία μας απέχει περίπου μια δεκαετία, προκειμένου να αποκατασταθεί η εσωκομματική ισορροπία με τη φράση «τώρα που βρήκαμε λεφτά το διαλύετε;”, σφράγισε την απόφασή μου να αποχωρήσω από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Για την επιβεβαίωση των παραπάνω έχω ζητήσει από τον κ. Ζώη την άρση του απορρήτου και το έχει κάνει ήδη δεκτό και περιμένω να μου απαντήσει και ο κ. Καμμένος αν θα πράξει το ίδιο. Το γεγονός αυτό δε σημαίνει ότι αποχωρώ από τον Αντιμνημονιακό αγώνα και τους στόχους που το κίνημα έθεσε στην αφετηρία του. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τις ίδιες αρχές και αξίες, πιστεύοντας σταθερά ότι η λύση στην κρίση που βιώνει η κοινωνία και η Πατρίδα, οφείλει να είναι προϊόν συλλογικότητας και σύνθεσης, για μια Ελλάδα ισότιμο μέλος της Ε.Ε
Από τον/την Newsroom