Σοβαρές ενστάσεις για τους χειρισμούς της διοίκησης του ΑΠΘ στο θέμα της κατάληψης του κτηρίου Διοίκησης από τους εργολαβικούς υπαλλήλους, αλλά και την ανησυχία της για τη ζωτικότητα του ιδρύματος, διατύπωσε η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ με απόφασή της.

Η Διοικούσα Επιτροπή χρεώνει στην παρούσα διοίκηση του ΑΠΘ την αποτυχία για την επίλυση του προβλήματος, αλλά και την κατάσταση ομηρείας, στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο. Μάλιστα κατακεραυνώνει την επιλογή, της μη επίλυσης του ζητήματος εντός του αυτοδιοίκητου, αλλά και της επίκλησης της δημόσιας δύναμης και επέμβασης.
Παράλληλα εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση, που επικρατεί στο ΑΠΘ, λόγω της δίμηνης κατάληψης της Πρυτανείας, που έχει επιφέρει επιπλοκές στη λειτουργία και τη ζωτικότητα του Πανεπιστημίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της απόφασης της Δ.Ε. της ΠΟΣΔΕΠ:

"Η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ στην 9η Συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου 2012, μετά από ενημέρωση και διεξοδική συζήτηση για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΑΠΘ, λόγω της δίμηνης απεργίας των εργολαβικών υπαλλήλων και της παράλληλης κατάληψης του Κτιρίου Διοίκησης, καθώς και των πρόσφατων ενεργειών και παραλείψεων των αρμοδίων.
Εκφράζει την ανησυχία της για την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης και την ένταση των συνεπειών της 
σε ζωτικές λειτουργίες του ΑΠΘ. Διαπιστώνει με θλίψη ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα απέτυχε να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος με τις δικές της δυνάμεις στο πλαίσιο της αυτοδιοίκησης και αναγκάζεται να προσφύγει στη δημόσια δύναμη.
Καλεί για την άμεση διακοπή της κατάληψης που στραγγαλίζει διοικητικά το ΑΠΘ και επιφέρει βαρύτατα πλήγματα στην ακαδημαϊκή ζωή.
Καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδιώξουν, με σύνεση και μέτρο, την άμεση επίλυση της κατάστασης και τη μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των αιτίων της, προκειμένου το ΑΠΘ να επανέλθει  το ταχύτερο σε ακαδημαϊκή πορεία νομιμότητας και ομαλότητας".