euro_10.jpg

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για την απάντηση που έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος σε ερώτηση βουλευτού σχετικά με τα δεδομένα δανεισμού των πολιτικών κομμάτων. >>>

 

Ο κ. Προβόπουλος απέφυγε να δώσει τα σχετικά στοιχεία, επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο. Κι αυτό συμβαίνει “όταν δημόσιοι οργανισμοί αναρτούν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ οικονομικά στοιχεία και δεσμεύσεις για δαπάνες ακόμα και για πενήντα ευρώ”, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων!

Σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους “τα κοινοβουλευτικά και ευρωκοινοβουλευτικά κόμματα διαχειρίζονται σημαντικά ποσά από το υστέρημα των πολιτών και απαραίτητο είναι να ισχύουν για την περίπτωση τους οι ίδιοι κανόνες διαφάνειας που ισχύουν για κάθε δημόσια υπηρεσία. Έτσι και το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων τους, αλλά και η "νομιμότητα" των δανειακών συμβάσεων που κατά καιρούς συνήψαν, δεν μπορεί να καλύπτεται από τον "νόμο της σιωπής"”.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι “δεν έχουν την παραμικρή δανειακή υποχρέωση απέναντι σε οποιαδήποτε Τράπεζα. Αντιθέτως, σημαντικό ποσοστό της χρηματοδότησης τους επιστρέφει στην κοινωνία των πολιτών, ενισχύοντας δράσεις και δομές, προάγοντας τον εθελοντισμό και τη συλλογικότητα”.