kreopoleio_kapani_2012_01.jpg

Ικανοποιημένοι από τις τιμές που αντικρίζουν είναι οι καταναλωτές στην αγορά Καπάνι και Μοδιάνο της Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι προτιμούν να αγοράσουν κόκορα, ή κοτόπουλο, για το τραπέζι των Χριστουγέννων, με άλλους να προτιμούν το παραδοσιακό χοιρινό και λίγους, πλέον, να κατευθύνονται στην ξενόφερτη γαλοπούλα. >>>

Η τιμή της εισαγόμενης γαλοπούλας είναι στα 5 ευρώ το κιλό, ενώ της εντόπιας, στα 6 ως 7,5 ευρώ το κιλό. Οι καταναλωτές, σε αυτήν την περίπτωση, προτιμούν μικρά, σε μέγεθος, σφάγια.

Η τιμή των κρεάτων, χοιρινών και μοσχαρίσιων, κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, ενώ των οπωροκηπευτικών, επειδή βοήθησε και ο καιρός, είναι μειωμένες κατά 30%.

Σύμφωνα, πάντως, με έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, που διενεργήθηκε από 18 ως 20 Δεκεμβρίου, το τραπέζι των χριστουγέννων θα κοστίσει ακριβότερα κατά 3,03 ως 8,87%, ανάλογα με τα προϊόντα που θα προτιμηθούν. Σε ευρώ, η τιμή του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού θα κυμανθούν από 61,72 – 132 ευρώ.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες υπάρχει μεγάλη διακύμανση τιμών. Ο πρόεδρος των επιχειρηματιών του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος, δήλωσε πως η πλειοψηφία των καταναλωτών δε ρίχνει την ποιότητα, κατευθύνεται, όμως, στο να αγοράσει μικρότερες ποσότητες προϊόντων, για να «κατεβάσει» την τιμή του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.