varsakelis-300x186Να διαφημίσουμε στο εξωτερικό τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας, που ακόμη και αυτήν τη στιγμή υπάρχουν, προτείνει ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ Νίκος Βαρσακέλλης. >>>

Ο κ. Βαρσακέλης, που μίλησε στη ραδιοεφημερίδα του fm100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, υπογράμμισε ότι η συμφωνία της Χιούλετ Πάκαρντ με την Κόσκο, για να δημιουργήσει κέντρο λοτζίστικς στο Λιμάνι του Πειραιά και η απόφαση της πολυεθνικής Γιουνιλέβερ να παράγει στην Ελλάδα τα προϊόντα της, πρέπει να διαφημιστεί στο διεθνή τύπο. Πρόσθεσε ότι το ίδιο πρέπει να γίνει με προσπάθειες Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στην υψηλή τεχνολογία κι έχουν επενδύσει σε αυτήν, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν εργασία.

Για τα οφέλη της συμφωνίας του Γιούρογκρουπ είπε ότι το κυριότερο είναι πως θα πληρώνουμε χαμηλότερο επιτόκιο ως χώρα, την ώρα που αυτοί που μας δανείζουν φθηνά, οι ίδιοι δανείζονται ακριβά. Πρόσθεσε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας περιμένουν να γίνουν πράξη τα συμφωνημένα, για να προχωρήσουν σε κούρεμα του χρέους μας προς τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που θα ανακουφίσει κατά πολύ τη χώρα –και κατ’ επέκταση τον ελληνικό λαό.