Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτική και εισαγγελέα, ο 27χρονος Χρήστος Παπάζολου, κατηγορούμενος για το βιασμό, τη δολοφονία και τον εμπρησμό της 34χρονης κοπέλας στην Ξάνθη. Μάλιστα, στην ακριτική πόλη έγινε και πορεία εναντίον του! >>>


Την κακουργηματικής μορφής δίωξη άσκησε εναντίον του η αντιεισαγγελέας Βασιλική Μπούρα και τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί πολίτες οι οποίοι προσπάθησαν να λιντσάρουν τον 27χρονο ενώ φώναζαν συνθήματα εναντίον του με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για αρκετή ώρα η μεταγωγή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Μάλιστα ένας κάτοικος κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να χτυπήσει με δύναμη τον κατηγορούμενο. Τελικά, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να τον απομακρύνουν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των πολιτών οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, καταλήγοντας έξω από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Φωνάζοντας συνθήματα ζητούσαν από τους αστυνομικούς να παραδώσουν τον κατηγορούμενο στον κόσμο.

Η αστυνομία τον φυγάδευσε με το βαν της Ασφαλείας από το Πάρκο Διοικητηρίου και με ιλιγγιώδη ταχύτητα έφτασε στην ΑΔ. Ξάνθης, προκειμένου να μεταχθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα. Επί τόπου έσπευσε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στα δικαστήρια διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι δεν είχε την ευκαιρία να αντικρίσει το δράστη.

Για να καθησυχάσουν τον κόσμο, βγήκαν έξω και συνομίλησαν μαζί τους τόσο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας ΑΜΘ Γ. Σαλαμάγκας, όσο και ο Αστυνομικός Διευθυντής Γ. Γκοδοσίδης


Στο μεταξύ, σωματεία, σύλλογοι και φορείς της πόλης εκφράζουν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους τη συμπαράστασή τους προς την οικογένεια της άτυχης κοπέλας ενώ την ίδια ώρα καταδικάζουν την πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια του 27χρονου.

Πάντως κανένας δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του 27χρονου κατηγορουμένου.

Το μεσημέρι, μέσα σε κλίμα ανείπωτης θλίψης, παρουσία των τοπικών αρχών της Ξάνθης και εκατοντάδων πολιτών έγινε η κηδεία της άτυχης κοπέλας. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό της τους Θεού Σοφίας και οι συγκεντρωμένοι αποχαιρέτησαν την 34χρονη με παρατεταμένα χειροκροτήματα.