Στην κινητοποίηση των αιρετών της αυτοδιοίκησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, για την υπεράσπιση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων, θα συμμετέχει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική της Επιτροπή. >>>


Επιπλέον γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας αντιπροσωπεία θα ενημερώσει τον υπουργό Θόδωρο Καράογλου για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης. Οι δήμαρχοι θα απαιτήσουν την παρέμβαση του υπουργού, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση χρηματοδότησης των κοινωνικών και προνοιακών δομών και προγραμμάτων (όπως είναι οι Βρεφονηπιακοί, βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί, τα κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι), που κινδυνεύουν με αναστολή. Όπως επισημαίνουν, κάτι τέτοιο θα έχει καταστροφικές συνέπειες σε εκατομμύρια οικογένειες όλης της χώρας.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε θα διοργανωθεί και η μαζική παρουσία των αιρετών της Κεντρικής Μακεδονίας στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ στα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας, που θα πραγματοποιηθούν στις 19 Δεκεμβρίου.