Έκκληση να υπάρξει ειρήνη και συμφιλίωση μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, απηύθυνε ο Λατίνος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, Φουάντ Τβάλ, στο κήρυγμά του κατά τη «μελαγχολική» μεταμεσονύχτια χριστουγεννιάτικη λειτουργία στη Βηθλεέμ της Δυτική Όχθης. >>>
«Από τον ιερό αυτό τόπο, καλώ τους πολιτικούς και τους ανθρώπους καλής θέλησης, να εργαστούν αποφασιστικά για ένα σχέδιο ειρήνης και συμφιλίωσης που να αγκαλιάζει την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, τη Μέση Ανατολή», είπε ο επίσκοπος Τβάλ.

«Ας προσευχηθούμε θερμά για τους αδελφούς μας στη Συρία, οι οποίοι πεθαίνουν χωρίς έλεος! Προσευχηθείτε για τον αιγυπτιακό λαό που αγωνίζεται για την κατανόηση, την ελευθερία και την ισότητα! Προσευχηθείτε για την ενότητα και τη συμφιλίωση στο Λίβανο, το Ιράκ το Σουδάν, σε άλλες χώρες της περιοχής και του κόσμου! Προσευχηθείτε για την ευημερία και τη σταθερότητα στην Ιορδανία!», ανέφερε ο επίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τβάλ σύμφωνα με το ΑΜΠΕ χοροστάτησε στη μεγάλη λειτουργία τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, δίπλα στη βασιλική της Γεννήσεως, όπου σύμφωνα με την παράδοση γεννήθηκε ο Χριστός. Τη λειτουργία παρακολούθησαν ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ και ο ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Νάσερ Γιαντέχ.

Στο κήρυγμά του, ο ιορδανικής καταγωγής ιεράρχης, εξήρε τις «θαρραλέες προσπάθειες και θέσεις» του προέδρου Αμπάς και του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα για την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτος παρατηρητή στον ΟΗΕ. «Η αναγνώριση αυτή πρέπει να είναι ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνη και την ασφάλεια για όλους. Μόνο η δικαιοσύνη και η ειρήνη στους Αγίους Τόπους μπορεί να αποκαταστήσει την περιφερειακή και παγκόσμια ισορροπία», ανέφερε ο Λατίνος Πατριάρχης.