anthimos_04.jpg
Στον… αέρα έμεινε η πρόταση του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, κατά τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την ΕΤ 3. Την ώρα του κηρύγματος, καθώς ο μητροπολίτης συνέχιζε να μιλάει επί πέντε λεπτά μετά την καθορισμένη λήξη του χρόνου μετάδοσης, “έπεσε” το σήμα και… κόπηκε το κήρυγμα. >>>

 

Την ώρα εκείνη, ο Παναγιότατος αναφερόταν στην περίπτωση της Κυριακής αργίας και επιχειρηματολογούσε κατά της κατάργησής της. Υποστήριξε ότι η αργία του Σαββάτου καθιερώθηκε μετά από αίτημα των Εβραίων και ισχυρίστηκε ότι και οι μουσουλμάνοι της Ευρώπης ζητούν την καθιέρωση της Παρασκευής ως ημέρας αργίας. “Εμείς θα διώξουμε την αργία τη Χριστιανική των 2000 χρόνων;”, αναρωτιόταν όταν “έπεσε” το σήμα τέλους.

Νωρίτερα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις απειλές που έχει δεχτεί ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, από εθνικιστική οργάνωση της γειτονικής χώρας. Εξήρε το ανθρωπιστικό έργο του αρχιεπισκόπου Αναστάσιου και υπογράμμισε ότι αυτοί που στρέφονται εναντίον του είναι ακραία στοιχεία της Αλβανίας.

Ο Παναγιότατος αναφέρθηκε και στο θέμα των αυτοκτονιών. Διευκρίνισε ότι δεν είναι 3.100 οι αυτοκτονίες τον καιρό της κρίσης, αλλά πάνω από 500, τονίζοντας: “Και δύο να ήταν είναι πολλές”. Πρόσθεσε ότι το θέμα των αυτοκτονιών είναι από αυτά που προκαλούν, μέσα μας, πόνο.