aytoktonies_03.jpg

Στοιχεία σοκ από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τις αυτοκτονίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι απόπειρες αυτοκτονίας από τον Μάιο του 2010 έως και σήμερα ανέρχονται σε 837. >>>

 

Τα στοιχεία απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Είχε προηγηθεί ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στάθα, Δημήτρη Στρατούλη, Κωνσταντίνου Μπάρκα, Μαρίας Μπόλαρη, Βασίλη Κυριακάκη και Χρήστου Καραγιαννίδη, οι οποίοι έχουν διατυπώσει την εκτίμηση ότι στη χώρα μας σημειώνεται αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονιών, λόγω των πολιτικών των Μνημονίων, της φτώχειας και της ανεργίας.

Με έγγραφό του ο υπουργός ενημερώνει τους βουλευτές ότι έχει αποφασιστεί η σύσταση ειδικής επιτροπής στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για τις περιπτώσεις αναγγελιών αυτοκτονιών μέσω διαδικτύου.

Πριν από λίγες ημέρες είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή στοιχεία από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης από τα οποία προέκυπτε ότι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες και οι απόπειρες ανήλθαν το διάστημα της κρίσης -από 1.1.2009 έως 23.08.2012- σε 3.124 πανελλαδικά.