Με τέρμα του Φαν Πέρσι στο 93', η Γιουνάιτεντ επικράτησε 3-2 της Σίτι εκτός έδρας και αποσπάστηκε έξι βαθμούς από την «συμπολίτισσα».

Ο Μάριο Μπαλοτέλι είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ νωρίς, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Νταβίντ Ντε Χέα. Παρά την κυριαρχία της Σίτι, ο Ρούνεϊ τράβηξε πάνω του δύο αμυντικούς των γηπεδούχων και με ωραίο σουτ στην αντίθετη –από τη φορά του σώματός του- γωνία έκανε το 1-0.
Δράστης για το 2-0 ήταν για ακόμη μια φορά ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Αντόνιο Βαλέντσια και έκανε το 2-0 με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Το γκολ του Γιάγια Τουρέ έβαλε τη Σίτι και πάλι στο ματς, με τον Ιβοριανό άσο να μειώνει στην επόμενη φάση από το γκολ της Γιουνάιτεντ, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για την ορθότητα της απόφασης. Οι «πολίτες» έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με τον εξαιρετικό Νταβίντ Σίλβα να βλέπει την μπάλα να καταλήγει πρώτα στον ώμο του Νταβίντ Ντε Χέα και μετά στο δοκάρι. Αυτό, όμως, έγινε με το σουτ του Πάμπλο Ζαμπαλέτα στο 86’ και ενώ όλα έδειχναν πως η Σίτι θα έπαιρνε τον ένα βαθμό, ο Φαν Πέρσι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με γκολ στις καθυστερήσεις.



Οι συνθέσεις του ματς

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Κομπανί (Τουρέ 21’), Νάστασιτς, Κλισί – Γιάγια (Τζέκο 84’), Μπάρι – Νασρί, Αγκουέρο, Σίλβα – Μπαλοτέλι (Τέβες 52’)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα – Ράφαελ, Φέρντιναντ, Έβανς (Σμόλινγκ 48’), Εβρά – Κλέβερλι (Γουέλμπεκ 87’), Κάρικ – Βαλέντσια (Τζόουνς 84’), Ρούνεϊ, Γιανγκ – Φαν Πέρσι

Από τον/την Newsroom