Ρεκόρ του Σαλπιγγίδη με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μετά τα δύο γκολ που σημείωσε στα Γιάννινα.



Ένα ενδιαφέρον θέμα για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη φιλοξενούν σήμερα τα "ΣΠΟΡ" και αφορά το γεγονός πώς πλέον είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Διαβάστε απόσπασμα από το σχετικό κειμενο: "Αυτός και αν ήταν ο ιδανικότερος τρόπος για να κλείσει η χρονιά για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Μέσα σε μια βδομάδα πέτυχε τρία γκολ και αυτά ήταν αρκετά για να τον οδηγήσουν σε ένα σπουδαίο ατομικό επίτευγμα. Τον κατέστησαν πρώτο σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Με το πρώτο γκολ στα Γιάννενα έφτασε στην πρώτη θέση τον Γιώργο Σκαρτάδο και με το δεύτερο τον... προσπέρασε. Ο Ροδίτης μέσος -και στα στερνά ποδοσφαιρικά του χρόνια αμυντικός-αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1992, έχοντας σκοράρει συνολικά 87 φορές. Στις 16 Φεβρουαρίου 1992 ο Σκαρτάδος σκόραρε με πέναλτι στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αθηναϊκό που έληξε με 1-1. Μ' αυτό το γκολ έφτασε τα 85 με τη φανέλα και ξεπέρασε τον Γιώργο Κωστίκο.

Ετσι, έγινε ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Στις 16 Μαίου 1992 σκόραρε με τον ίδιο τρόπο, με πέναλτι δηλαδή, στο εκτός έδρας 1-1 με την Κόρινθο. Ηταν το υπ' αριθμόν 87ο και τελευταίο γκολ του, με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Σκαρτάδος λοιπόν, κρατούσε αυτήν τη σημαντική πρωτιά από τις 16 Φεβρουαρίου του 1992. Σχεδόν 21 χρόνια δηλαδή, αφού την περασμένη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έπαψε πια να είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έμεινε "σιωπηλός" στα πρώτα εννιά ματς της περιόδου, σκόραρε στο 2-0 επί του Πλατανιά και μεσολάβησαν τέσσερα παιχνίδια χωρίς γκολ, πριν φτάσει στη "γεμάτη" βδομάδα στην οποία πέτυχε τρία γκολ για να γίνει "ο πρώτος των πρώτων" Σ' έναν γύρο πρωταθλήματος υπήρξαν ήδη δύο αγώνες στους οποίους ένας παίκτης του ΠΑΟΚ σκόραρε δύο φορές -ο Αθανασιάδης στη Νέα Σμύρνη και ο Σαλπιγγίδης στα Γιάννενα. Πέρσι, κάτι ανάλογο έγινε τρεις φορές σκόρερ του ΠΑΟΚ.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει και να προσπεράσει τα αντίστοιχα επιτεύγματα ποδοσφαιριστών-θρύλων του "Δικέφαλου" που πέτυχαν περισσότερα γκολ, αλλά σε πολύ διαφορετικές εποχές, θ Σταύρος Σαράφης παραμένει ο πρώτος σκόρερ όλης της ιστορίας του ΠΑΟΚ, έχοντας 136 γκολ μόνο στο πρωτάθλημα, ενώ ο Γιώργος Κούδας πέτυχε 134.

Το επίτευγμα του "Σάλπι", όμως, είναι για όλες τις διοργανώσεις και σε διαφορετικά από κάθε άποψη δεδομένα".
Από τον/την Newsroom