perifereiakos_07.jpg
Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της κατασκευής του Κόμβου 16, στο ύψος της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, που θα συνδέει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό. >>>

Όπως είπε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ο σύμβουλος τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλκιβιάδης Νουσηκύρου, παρακάμφθηκαν οι ενστάσεις καταπατητή του χώρου όπου θα στηνόταν το εργοτάξιο και, ήδη, μεγάλα μηχανήματα έργων στήνουν τους στύλους πάνω στους οποίους θα κατασκευαστεί ο κόμβος.

Με την ολοκλήρωσή του, η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται απρόσκοπτα, προς όλες τις κατευθύνσεις, όπου κι αν κινούνται αυτά.

«Τρέχουμε το έργο, όπως και το έργο του δρόμου προς την Κασσανδρεία, την παράκαμψη της Έδεσσας, την παράκαμψη των Γιαννιτσών και τους ανισόπεδους κόμβους της εσωτερικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, για να ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2015, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση απένταξής τους από το ΕΣΠΑ», τόνισε ο κ. Νουσηκύρου.

Σήμερα κλιμάκιο της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο και με τη συμμετοχή του αναπληρωτή περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, επιθεώρησαν το έργο.

«Χωρίς πολλά λόγια απαντούμε με πράξεις, στους επαγγελματίες μόνιμους αμφισβητίες της ικανότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να υλοποιήσει έργα στρατηγικής ανάπτυξης και πολλαπλής χρησιμότητας. Ο ανισόπεδος κόμβος Κ-16 θα είναι μια πραγματικότητα μέχρι τα τέλη του 2015 δίνοντας πολύτιμες ανάσες στη δυτική Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος τόνισε πως «ο ανισόπεδος κόμβος πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015. Αυτή είναι η δέσμευσή μας απέναντι στην Ε.Ε», κατέληξε.

Το έργο, πάντως, αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες και στην κατασκευή, αφού στο σημείο εκείνο υπάρχει λεκάνη απορροής όμβριων υδάτων στο ίδιο ύψος με τη στάθμη της θάλασσας και οι τεχνικοί το χαρακτηρίζουν “πρόκληση”, εκφράζοντας την πεποίθησή τους ότι θα ολοκληρωθεί εντός χρόνου και με τον καλύτερο τρόπο.