Σε κλοιό και ο πρώην γενικός γραμματέας του Οργανισμού Νίκος Καραχάλιος



Ενα ακόμη σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το οποίο βαρύνει τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Γυναίκα επιχείρησε να εισπράξει επιταγή του ΕΟΤ αξίας 147.000 ευρώ για δήθεν οφειλή προς ξενοδοχείο της Σύρου.

Την περασμένη Παρασκευή, μία γυναίκα εμφανίστηκε σε υποκατάστημα της Τραπέζης της Ελλάδος για να εξαργυρώσει την ενλόγω επιταγή. Η τράπεζα επικοινώνησε με τον Οργανισμό και δόθηκε εντολή να παγώσει η διαδικασία, γιατί "υπάρχει πρόβλημα".

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, απευθύνθηκε στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος και επειδή υπάρχει ανάμειξη δημοσίων υπαλλήλων, ενημερώθηκε άμεσα και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Κατ' αρχάς, οι αστυνικοί επικοινώνησαν με τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου στη Σύρο, οι οποίο -τάχα- είχαν οπισθογραφήσει την επιταγή στην κοπέλα που πήγε να την εισπράξει. Αυτοί είπαν πως δεν υπάρχει καμία οφειλή από τον ΕΟΤ! Κι έτσι άρχισε να ξεσκεπάζεται το κουβάρι του σκανδάλου...

Η κοπελά-κομιστής της επιταγής βρέθηκε και ομολόγησε ότι πήρε το αξιόγραφο από ένα φίλος της. Η έρευνα κατέληξε σε επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο του διαδικτύου. Ο τελευταίος αποκάλυψε πως προσεγγίστηκε από τον κύριο Βασιλάκο, ειδικό σύμβουλο του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Νίκου Καραχάλιου.

Ο Βασιλάκος -πάντα σύμφωνα με την μαρτυρία του επιχειρηματία, του ζήτησε να βρει εταιρίες φαντάσματα, ώστε να δημιουργηθούν εικονικές υποχρεώσεις του ΕΟΤ προς αυτές, αλλά να εισπράξουν οι ίδιοι τα χρήματα. Γι' αυτή του τη...δουλειά, θα λάμβανε 4.000 ευρώ.

Κατόπιν αυτών, οι αρχές συνέλαβαν τον κύριο Βασιλάκο και τέσσερα ακόμη άτομα, δημόσιοι υπάλληλοι στο επάγγελμα. Κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία και σύσταση και συμμορία εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Νίκος Καραχάλιος αναζητείται για να δώσει εξηγήσεις επί της υπόθεσης, η οποία αποκαλύφθηκε λίγες μέρες μετά την παραίτησή του από τη γενική γραμματεία του ΕΟΤ.


Από τον/την Newsroom