Τα σημαντικότερα γεγονότα, που συνέβησαν σαν σήμερα παγκοσμίως....>>>

1844: Ο Τζον Ριγκς εφαρμόζει για πρώτη φορά αναισθησία για την εξαγωγή του δοντιού του συναδέλφου του δρ. Χόρας Γουέλς, χρησιμοποιώντας νιτρικό οξείδιο.

1918: Γεννιέται στον Καύκασο ο διάσημος Ρώσος συγγραφέας, Αλεξάντερ Σολζενίτσιν, που το 1970 βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας. Συνέγραψε τα Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ, Μια μέρα στη ζωή του Ιβάν Ντενίσοβιτς.

1931: Εγκρίνεται από το Βρετανικό Κοινοβούλιο το καταστατικό του Γουεστμίνστερ, ένα νόμο, που παραχωρούσε πλήρη ανεξαρτησία στις Βρετανικές κτήσεις της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ιρλανδίας, της Νέας Γης, της Νέας Ζηλανδίας και της Νότιας Αφρικής.

1937: Μετά από εισήγηση του Μπενίτο Μουσολίνι το ανώτατο φασιστικό Συμβούλιο της Ιταλίας ανακοινώνει την αποχώρηση της Ιταλίας από την Κοινωνία των Εθνών.

1946: Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποφασίζει τη δημιουργία μιας νέας οργάνωσης, που σκοπό έχει την ανακούφιση των παιδιών, που έχουν πληγεί από τον πόλεμο. Η οργάνωση αυτή δεν είναι άλλη από τη UNICEF. Για την προσφορά της η UNICEF τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 1965.

1946: Ο ΟΗΕ αποδέχεται τη δωρεά του οικοπέδου από τον πολυεκατομμυριούχο Τζο Ροκφέλερ. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο οικοδομείται το κτήριο του ΟΗΕ, όπου στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες του.

1967: Αποκαλύπτεται στο κοινό με μια μεγαλοπρεπή τελετή στην Τουλούζη, το υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο Concorde, που κατασκευάστηκε με τη συνεργασία, Βρετανία και Γαλλίας.


1974: Ο ανώτατος δικαστικός Μιχαήλ Στασινόπουλος ορκίζεται προσωρινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την παραίτηση του στρατηγού Φαίδωνα Γκιζίκη.

1996: Διακόπτεται λόγω επεισοδίων ο αγώνας Άρης - Μπεσίκτας για το κύπελλο Κόρατς κι ενώ το σκορ είναι 40-31. Αφορμή της διακοπής είναι ένα αντιαθλητικό χτύπημα του Alexander στον Αγγελίδη, ο οποίος του το ανταποδίδει και προκαλείται γενική σύρραξη. Με τη βοήθεια του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο Άρης αποφεύγει την τιμωρία από τη FIBA και ο αγώνας επαναλαμβάνεται χωρίς τους Αγγελίδη και Alexander, κεκλεισμένων των θυρών στη Ν. Σμύρνη, όπου ο Άρης κερδίζει με 77-64 και προκρίνεται στην επόμενη φάση.

1999: Στο Ελσίνκι, στη διάσκεψη των ηγετών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφασίζεται η προσέγγιση της Ευρώπης με την Τουρκία, αποσυνδέεται το Κυπριακό από την ένταξη της Κύπρου, καλείται η Τουρκία να εκδημοκρατιστεί και να παραπέμψει την επίλυση των τυχόν διαφορών της με την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.