Η κρατική εξουσία μπορεί να επιβάλλει πλέον συνθήκες σκληρής λιτότητας στους πολίτες, όταν όμως πρόκειται για πρώην Προέδρους της Βουλής, είναι ιδιαίτερα απλόχερη!
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, βάσει εθιμικού δικαίου, όταν αποχωρούν από την προεδρία παίρνουν ως δώρο ένα πολυτελές αυτοκίνητο, έχουν το δικαίωμα να διατηρούν γραφείο μέσα στο κτίριο της Βουλής και δικαίωμα απασχόλησης έως και έξι μετακλητών υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν το προνόμιο να εργάζονται για τον πρώην πρόεδρο μέχρι αυτός να... αποβιώσει. Όσο για το κόστος των προνομίων των τριών πρώην προέδρων της Βουλής ξεπερνά τις 100.000 ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται στο ποσό τα έξοδα για τη λειτουργία των γραφείων τους.

Τα προνόμια τα απολαμβάνουν και εκείνοι που έχουν εκλεγεί βουλευτές, όπως οι, Απόστολος Κακλαμάνης, και Βύρων Πολύδωρας, αλλά και εκείνοι που έχουν αποχωρήσει από την πολιτική όπως ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Δημήτρης Σιούφας και η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη.

Και όλα αυτά γιατί κάποτε το κόμμα τους που είχε ούτως ή άλλως την πλειοψηφία για να εκλέξει Πρόεδρο, τους πρότεινε σε αυτή τη θέση γιατί δεν χώραγαν σε υπουργικό σχήμα.
Από τον/την Newsroom