Δυο μήνες μετά την πρώτη τους προβολή στην Ινδονησία τώρα έρχονται και στην Ελλάδα.

Οι νέες συσκευές προσφέρουν «swipe» user interface και ένα περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών προσιτό σε τρίτους. Διαθέτουν capacitive οθόνης αφής με διαγώνιο 3 ιντσών WQVGA.

Πρόκειται για 2G συσκευές, με γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο με χαμηλό κόστος. Στα χαρακτηριστικά τους, περιλαμβάνονται οι πολλαπλές αρχικές οθόνες για συντομεύσεις εφαρμογών, στέρεο ραδιόφωνο, δυνατά ηχεία και υποστήριξη κάρτας microSD μέχρι και 32GB.

Το Nokia Asha 309 διαθέτει μία κάρτα SIM και WiFi, ενώ το Nokia Asha 308 είναι μία συσκευή με δύο κάρτες SIM και την κορυφαία τεχνολογία της Nokia, Easy Swap.

Το Easy Swap επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη εναλλαγή μεταξύ πολλών καρτών SIM, χωρίς να χρειάζεται η αφαίρεση της μπαταρίας ή η απενεργοποίηση της συσκευής.

Τα τηλέφωνα προσφέρουν επιπλέον 40 κορυφαία παιχνίδια της EA δωρεάν (ενδέχεται να μην συμπεριλαμβάνεται το κόστος μεταφοράς δεδομένων), υποστήριξη κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter, την υπηρεσία Nokia Messaging και video streaming για ιστοσελίδες όπως το YouTube.