Οι hackers δυσκολεύτηκαν λίγο με την νέα συσκευή της Apple αλλά τελικά τα κατάφεραν.

Πριν από αρκετές εβδομάδες είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο μια φωτογραφία ενός Jailbroken iPhone 5 η οποία προκάλεσε ενθουσιασμό στους καταναλωτές, πέρα από αυτό όμως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, μέχρι τώρα τουλάχιστον, όπως δείχνουν τα πράγματα όμως η ημερομηνία κυκλοφορίας του πλησιάζει.

Προς το παρόν μια ομάδα ελίτ χάκερ εργάζεται ήδη επάνω στο «σπάσιμο» του iPhone 5, σημειώνοντας αρκετά καλή πρόοδο. Η νέα συσκευή της Apple αποτελεί ήδη την μεγαλύτερη πρόκληση για βετεράνους χάκερς όπως τον pod2g και τον p0sixninja, αφού η εταιρεία έχει ήδη διορθώσει πολλά από τα exploits που είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

Ένας από αυτούς, ο planetbeing, δημοσίευσε πρόσφατα μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Tweeter στην οποία φαίνεται ένα iPhone 5 να «τρέχει» κάποια tweaks τα οποία είναι εφικτά μόνο με Jailbreak.

«Δεν μπορώ να πω πολλά» είπε ο planetbeing, «αλλά ακόμα λείπουν κρίσιμα κομμάτια οπότε δεν είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει. Πιστέψτε με, θα θέλαμε πολύ να το κυκλοφορήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται». Στην πραγματικότητα τα «θεμέλια» του jailbreak έχουν ήδη μπει, αλλά η ομάδα πρέπει πρώτα να εξακριβώσει την ακρεαιότητα του προτού το κυκλοφορήσει.

Ο David δεν επιβεβαίωσε πότε ακριβώς θα γίνει το jailbreak, αν όλα πάνε καλά και τηρηθεί το γνωστό άτυπο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας, θα το δούμε πιθανότατα μέσα στο Δεκέμβριο.