Η HTC παρουσίασε το νέο smartphone της, που αποτελεί παραλλαγή του HTC J Butterfly.

Τόσο στην εμφάνιση τους όσο και στα τεχνικά χαρακτηριστικά οι δυο συσκευές είναι σχεδόν ίδιες. Το Droid DNA διαθέτει εντυπωσιακή οθόνη τεχνολογίας Super LCD3 στις 5 ίντσες με ανάλυση 1080p και την υψηλότερη πυκνότητα εικονοστοιχείων στα 440ppi.

Τα χαρακτηριστικά αυτά την κατατάσσουν, προς το παρόν τουλάχιστον, ανάμεσα στις καλύτερες οθόνες της αγοράς, αν όχι την καλύτερη.

Πίσω από την οθόνη βρίσκονται ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon S4 Pro χρονισμένος στο 1.5GHz, 2GB μνήμης RAM και 16GB αποθηκευτικό χώρο. Το αξιοπερίεργο είναι πως ενώ το J Butterfly έχει την δυνατότητα επέκτασης του χώρου μέσω καρτών microSD, το Droid DNA δεν διαθέτει καν θύρα microSD.

Στο πίσω μέρος συναντάμε μια κάμερα 8 megapixel με αισθητήρα BSI και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε ανάλυση 3264x2448 και βίντεο σε ποιότητα 1080p. Μια δεύτερη κάμερα για βιντεοκλήσεις στα 2,1 megapixels βρίσκεται στο μπροστινό μέρος.

Το Droid DNA ενσωματώνει τεχνολογίες 4G/LTE, Bluetooth 4, NFC, η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 2020mAh, ενώ υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση. Χρησιμοποιεί το λειτουργικό Android 4.1.1 Jelly Bean (με δυνατότητα αναβάθμισης στο 4.2 στο μέλλον) και το γραφικό περιβάλλον HTC Sense 4+.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκλειστικά από τη Verizon με τιμή που θα ξεκινά από τα 200 δολάρια με συμβόλαιο δυο ετών.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η τιμή της συσκευής χωρίς συμβόλαιο αλλά ούτε και η ημερομηνία κυκλοφορίας της στην ευρωπαϊκή αγορά.