Στο αποψινό Eurogroup, όπου θα παραβρεθεί και η Κριστίν Λαγκάρντ, θα αποφασιστούν τα του χρέους και την εκταμίευση της δόσης.
Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτoρείο Reuters μετέδωσε πως στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα υπάρξει μια πολιτική συμφωνία επί της αρχής για το «ξεπάγωμα» των δόσεων, εκτιμώντας πως στο τραπέζι θα πέσουν και τα θέματα της σταδιακής μείωσης του ελληνικού χρέους καθώς και η διετής επιμήκυνση στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από την ελληνική πλευρά.

Στην κυβέρνηση, εμφανίζονται σίγουροι ότι στην σημερινή συνεδρίαση ή το αργότερο στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε την Πέμπτη, θα αποφασιστεί σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση των δόσεων συνολικά 44 δις ευρώ.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η πρώτη δόση θα είναι 31,5 δις και ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουν εκταμιευθεί και τα υπόλοιπα.

Μέχρι τότε όμως η κυβέρνηση πρέπει να έχει ξεκινήσει να υλοποιεί όλα τα σκληρά μέτρα που ψηφίστηκαν και για τα οποία δυσπιστούν οι εταίροι και πιστωτές, αφού δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει να εφαρμόζονται.