Το σόου χορού θα πατήσει στην πεπατημένη των άλλων δυο προηγούμενων σόου με διαφορά στους κριτές και στο πιο φτωχό σκηνικό.

Μια πρώτη διαφορά είναι ότι φέτος η κριτική επιτροπή, στην οποία μετέχουν και πάλι οι σταθεροί Γιάννης Λάτσιος και Φωκάς Ευαγγελινός, είναι τετραμελής. Αφενός επέστρεψε σε αυτήν η Γκαλένα Βελίκοβα , αφετέρου έχουμε νέα συμμετοχή, αυτή της κυρίας Κάτιας Δανδουλάκη, η οποία φέρνει νέο αέρα στο σόου.

Οι συμμετέχοντες με άγχος λόγω πρεμιέρας προσπάθησαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της λάμψης και της ψυχαγωγίας. Θεατρική η παρουσία της Βάσιας Τριφύλλη, εντυπωσιακή η Ντορέτα Παπαδημητρίου που πήρε ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία, φιλότιμη προσπάθεια έκανε ο Γιάννης Αϊβάζης.

Η πλήρης λίστα των σταρ που συμμετέχουν στην παραγωγή περιλαμβάνει από γυναίκες τις Βάνα Μπάρμπα, Μαριάντα Πιερίδη, Ελενα Παπαβασιλείου, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Λάουρα Νάργες, Βάσια Τριφύλλη, Νικολέττα Ράλλη και Κέλλυ Κελεκίδου. Οσο για τους κυρίους, θα χορέψουν οι Νίκος Αναδιώτης, Γιάννης Αϊβάζης, Σπύρος Σούλης, Γιώργος Τσαλίκης, Ηλίας Βρεττός και Κώστας Κρομμύδας.

Τα καθιερωμένα αστειάκια μεταξύ της Ζέτας Μακρυπούλια και του Γιάννη Λάτσιου για τα «όμορφα δοντάκια του», η μάλλον όχι και τόσο επιτυχημένη παρουσία του Αργύρη Αγγέλου στο green room, τα προβλήματα στον ήχο, η κάμερα που έχανε τους συμμετέχοντες και το σαφώς μικρότερο σκηνικό καθώς φέτος τα παρασκήνια είχαν μεταφερθεί μέσα στο κυρίως πλατό προφανώς λόγω εξοικονόμησης χώρου αλλά και χρημάτων, έδωσαν το στίγμα της πολυαναμενόμενης πρεμιέρας.

Οι επαγγελματίες χορευτές "άνοιξαν" το show χορού με ένα χορευτικό... και αμέσως μετά το τέλος της χορογραφίας έκανε την εμφάνιση της η Ζέτα Μαρκυπούλια, η οποία αμέσως έσπευσε να δηλώσει, "Η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε λίγο αλλά είμαστε εδώ...και θα μείνουμε για 13 εβδομάδες! Ένα χορευτικό στοίχημα που κερδίσαμε . Για 3η συνεχόμενη χρονιά είμαστε εδώ. 14 ζευγάρια ανυπομονούν να μας δείξουν τις χορευτικές τις ικανότητες τους."

Στη συνέχεια η Ζέτα Μακρυπούλια παρουσίασε στο κοινό το πέμπτο μέλος της κριτικής επιτροπής, το οποίο δεν καθόταν μαζί με τους υπόλοιπους κριτές, που βρίσκονταν ήδη στις θέσεις τους. Η Κάτια Δανδουλάκη, μπήκε στην σκηνή συνοδευόμενη από ένα χορευτή. Σε ερώτηση της παρουσιάστριας για το αν θα είναι αυστηρή, η κυρία Δανδουλάκη είπε ότι θα είναι ειλικρινής και διευκρίνισε ότι δεν της αρέσει η λέξη "κριτής" και προτιμάει τη λέξη... "θεατής" στο show.

Στο σημερινό επεισόδιο δεν θα υπάρξει αποχώρηση όπως δήλωσε και η παρουσιάστρια.

Στο green room, στα παρασκήνια φέτος βρέθηκε ο τελευταίος νικητής του DWTS II, Αργύρης Αγγέλου που έδειξε να απολαμβάνει τον νέο του ρόλο.