Το πλοίο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ανέλκυσης στην ιστορία. Και οι εργάτες που έχουν αναλάβει το έργο είναι αποφασισμένοι να περάσουν στην ιστορία.


Η πιο γρήγορη και πιο φτηνή λύση, του διαμελισμού του πλοίου στο σημείο όπου βρίσκεται, απορρίφθηκε από τους υπευθύνους επειδή δεν μπορούσε κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή να μετατραπεί σε «σούπα από λαμαρίνες και προσωπικά αντικείμενα των επιβατών», τα οποία θα ξεβράζονταν κάποια στιγμή στις παραλίες της Τοσκάνης. Τώρα, αυτό που επιχειρείται είναι το «Concordia» να επιπλεύσει και πάλι για να μεταφερθεί στο ναυπηγείο, όπου θα διαλυθεί.

«Αν όλα πάνε καλά, δεν υπάρχει άνθρωπος στον οποίο δεν θα πούμε με κάθε λεπτομέρεια το κατόρθωμά μας», δήλωσε στη βρετανική «Τέλεγκραφ» ο καπετάνιος Μάικλ Γόλκερ, 27 ετών, που συμμετέχει στην επιχείρηση. Σπεύδει ωστόσο να ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει και «κανείς δεν ξέρει πραγματικά αν θα έχει αποτέλεσμα». Ενδεικτικό της δυσκολίας είναι και το κόστος της επιχείρησης, που υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 312 εκατομμύρια ευρώ.

Στην παρούσα φάση, το «Concordia» έχει σταθεροποιηθεί με 16 τεράστια καλώδια που έχουν τυλίξει το «υπογάστριό» του, από τα οποία κρέμονται 12 άγκυρες που ζυγίζουν 35 τόνους η καθεμία! Η προσπάθεια της ομάδας είναι τώρα να διορθώσει την κλίση του πλοίου, ώστε αυτό να έρθει και πάλι σε όρθια θέση. Γι’ αυτό και έχει ξεκινήσει η διαδικασία γεώτρησης στον γρανιτένιο πυθμένα για να τοποθετηθούν στις 26 τρύπες που θα διανοιχθούν πυλώνες όπου θα στηριχθούν πλατφόρμες στήριξης για το πλοίο που θα καλύπτουν έκταση ίση μ’ εκείνη ενός γηπέδου του ράγκμπι. Ετσι θα δημιουργηθεί μια επιφάνεια στην οποία θα κυλήσει το πλοίο χωρίς να διαλυθεί. Όσο για τον ορίζοντα χρόνου ολοκλήρωσης της διαδικασίας; Σε αυτή την ερώτηση οι συμμετέχοντες χαμογελούν αμήχανα.