Το σχέδιο της Μέρκελ περιλαμβάνει μια γερμανική Ευρώπη και την Ελλάδα ως αποικία χρέους, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής. >>>

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τον λαό στις εκλογές και εμφάνισε τελικά «κρυφό» πρόγραμμα ενώ την παρομοίασε ως έναν καλό και υπάκουο μαθητή, ο οποίος θα τηρήσει ό,τι του ζητήσουν περιμένοντας στο τέλος την επιβράβευση.

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο» τόνισε. Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως, «η στρατηγική σας έγινε κομμάτια και θρύψαλα επειδή ήταν μια ανόητη στρατηγική». «Η χώρα μας έχει 170% και πάει για 190% χρέος ως προς το ΑΕΠ,με το πρόγραμμά σας. Δεν σας είδα να αντιδράτε» σημείωσε.

«Δεν είναι στραβός ο γιαλός. Εσείς στραβά αρμενίζετε και υποθηκεύετε το παρόν και το μέλλον, την αξιοπρέπεια και τη κυριαρχία του λαού» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ο χρόνος της κυβέρνησής σας τελειώνει.Tο πλιάτσικο θα αποτραπεί». «Έχετε χρεοκοπήσει πολιτικά και είστε αναξιόπιστοι τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό» τόνισε ο επικεφαλής το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κοινωνικές ανάγκες, οι μισθοί και οι συντάξεις, τα φάρμακα των αρρώστων και όχι τα χρέη στους πιστωτές.

Εκτίμησε ότι οι εκλογές θα έρθουν πολύ σύντομα και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θα δώσει λύση. Η λαϊκή αξίωση για ανατροπή θα γίνει ποτάμι που θα ανατρέψει τα σχέδια των πιστωτών ανέφερε χαρακτηριστικά. Η μόνη ρεαλιστική και σωτήρια εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όλων των μέτρων λιτότητας, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.