Η μικρή Μαντλίν χάθηκε τον Μάιο του 2007 από δωμάτιο ξενοδοχείου όπου κοιμόταν με τα αδέρφια της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα DailyBeast και άρθρο της που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται στον Βρετανό παιδόφιλο Raymond Hewlett ο οποίος πλέον είναι νεκρός.

Ο κύριος ύποπτος έμενε πολύ κοντά στο σημείο στο ξενοδοχείο και θεωρήθηκε ύποπτος μετά από στοιχεία που συγκέντρωσε η ίδια η οικογένεια της μικρής Μαντλίν με τη βοήθεια ιδιωτικού ντεντέκτιβ.

Σημειώνεται ότι στις εν λόγω πληροφορίες τις οποίες αγνόησε η πορτογαλική αστυνομία αναφερόταν ότι το κορίτσι εθεάθη το βράδυ της εξαφάνισης κοντά στο ζευγάρι με το οποίο παραθέριζε ο Hewlett. Το ζευγάρι τότε είχε καταθέσει πως το κορίτσι έπεσε θύμα απαγωγής από ρομά που είχαν διασυνδέσεις με διεθνές κύκλωμα παιδικού trafficking.

Τώρα, η Scotland Yard η οποία ξανάνοιξε τον φάκελο της υπόθεσης τον Απρίλιο του 2012, δίνοντας στη δημοσιότητα και φωτογραφία με το πώς μοιάζει τώρα η Μαντλίν, θα ξαναμιλήσει με τους Άλαν και Σίντυ Τόμσον, φίλοι του Βρετανού υπόπτου ο οποίος είχε στο ενεργητικό τρεις καταδίκες για παιδοφιλία.

Τα στοιχεία μέχρι στιγμής δείχνουν ότι ο νεκρός σήμερα άντρας είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην εξαφάνιση της. Δυο μέρες πριν πεθάνει από καρκίνο το 2010, εξομολογήθηκε στον γιο του ότι είχε δει τη Μαντλίν δυο φορές μετά την εξαφάνιση της χωρίς να έχει ο ίδιος ανάμειξη στην υπόθεση.