Ως «εχθρό» των μικρομεσαίων αντιμετωπίζουν οι έμποροι την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. >>>
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, που μίλησε στη ραδιοεφημερίδα του FM 100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, για 8 στις 10 επιχειρήσεις σημειώθηκε θεαματική μείωση των πωλήσεων, ενώ πέντε στις δέκα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και ζητούν διακανονισμό ασφαλιστικών εισφορών και οφειλών στην Εφορία.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν υποστηρίζονται, σήμερα, όπως στην Ευρώπη. Η απασχόληση έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1998 και η αγοραστική δύναμη στα επίπεδα του 1984», υποστήριξε ο κ. Κορκίδης.
Όπως είπε, ενώ η Ευρώπη σχεδιάζει για τη χρονική περίοδο 2014-2020, στην Ελλάδα προσπαθούμε, ασθμαίνοντας, να φθάσουμε στο 2012. 
«Δε θέλουμε ούτε να αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση, ούτε να πάμε σε πρόωρες εκλογές» τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και υπογράμμισε: «Θέλουμε ανάπτυξη. Δεν είναι… πιπίλα αυτή η λέξη. Αν δε βοηθηθούν, όμως, οι ΜΜΕ, πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση; Στην Ευρώπη υπάρχουν 23 εκατομμύρια ΜΜΕ. Αν προσλάβουν από έναν υπάλληλο, μηδενίζουν τα ποσοστά ανεργίας. Έχουν μία ΜΜΕ για κάθε 17 κατοίκους. Στην Ελλάδα αντιστοιχεί μία μικρομεσαία επιχείρηση για 40 κατοίκους. Έτσι, δε λύνεται το πρόβλημα».
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες κι οι έμποροι ζητούν δικαιότερο φορολογικό σύστημα, ρευστότητα μέσω των τραπεζών και να προσεχθούν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως και οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές.