dimotiki_astinomia_kliseis_02Χωρίς δημοτική αστυνομία έχουν μείνει, σήμερα, οι λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, καθώς οι δημοτικοί αστυνόμοι απέχουν από τα καθήκοντά τους, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ. >>>

 

Οι κλήσεις στην Άμεσο Δράση, για επιτήρηση των χώρων, είναι πάρα πολλές, όμως, λόγω των έκτακτων μέτρων για το Πολυτεχνείο, η Αστυνομία δεν είναι σε θέση να αντιδράσει έγκαιρα.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος πραγματοποιώντας κατάληψη σε πέντε δημαρχεία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη συνεχίζουν να τελούν τα δημαρχεία Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Πυλαίας – Χορτιάτη και Θερμαϊκού στα οποία οι πολίτες δυσκολεύονται να εξυπηρετηθούν, ενώ με προσωπικό ασφαλείας πραγματοποιείται και η αποκομιδή των απορριμμάτων. Στα υπόλοιπα δημαρχεία του πολεοδομικού συγκροτήματος πραγματοποιούνται καταλήψεις μόνο στα γραφεία προσωπικού, ώστε να μην αποσταλούν καταστάσεις και στοιχεία με ονόματα υπαλλήλων στο υπουργείο Εσωτερικών.

Από χθες το πρωί εργαζόμενοι κατέλαβαν και το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Φοίνικα με αποτέλεσμα ελάχιστα απορριμματοφόρα να βγαίνουν στους δρόμους και να μαζεύουν σκουπίδια μόνο από λαϊκές αγορές, νοσοκομεία και χώρους που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Για το λόγο αυτό απευθύνεται έκκληση στους δημότες να μην κατεβάσουν σκουπίδια στους δρόμους μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε να μην υπάρξει έντονο πρόβλημα τις επόμενες ημέρες.

Κλειστές και οι Περιφέρειες

Κλειστές παραμένουν από χθες οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, καθώς επίσης και όλες οι Περιφερειακές Ενότητες, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζομένους που διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης θα παραμείνει κλειστή και την Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισαν να πραγματοποιούν καθημερινές εργασιακές συνελεύσεις, κάτι που θα προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών.