Το πιο διάσημο πουλάκι ξεσηκώνει τα πλήθη και τους παρασύρει όλους στους ρυθμούς του.


Το «Il Pulcino Pio» όπως είναι στα ιταλικά, εκτελέστηκε από την ραδιοφωνικό παραγωγό Morgana Giovannetti και έπαιξε για πρώτη φορά στις 18 Ιουλίου από τον σταθμό «Globo». Τον Αύγουστο σκαρφάλωσε στην κορυφή των ιταλικών charts για μία ολόκληρη εβδομάδα και από τότε αποτελεί μία από τις επικρατέστερες μουσικές προτιμήσεις των Ιταλών. Ωστόσο δεν αποτελεί ιταλική παρθενογένεση αφού βασίζεται σε ένα εξίσου γνωστό παιδικό τραγούδι της Βραζιλίας με τίτλο «E o pintinho piu».

Στην Ελλάδα έφτασε με καθυστέρηση δύο μηνών αλλά αμέσως απέκτησε χιλιάδες θαυμαστές σε Facebook και YouΤube. Η δισκογραφική εταιρεία «Planetworks» μας το σύστησε πρώτη φορά και έκτοτε ξεπερνά στο YouTube τις 3.500.000 προβολές. Φυσικά ακολούθησε πανδαιμόνιο με διάφορες version να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Τη μία ακούγεται σε ρυθμούς τσιφτετελιού, την άλλη στα ποντιακά μέχρι και που το πατάει τρακτέρ.

Όπως και όπου κι αν το ακούσετε ένα είναι σίγουρο… θα σας παρασύρει στην τρέλα του και θα σας κάνει να γελάσετε πάρα πολύ.