Τραγικές ελλείψεις,  σε φάρμακα και αναλώσιμα, ακόμη και για τα χειρουργεία, περιγράφει ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και συντονιστής διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής, Μιχαήλ Κάσινος. >>>

Όπως είπε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, «η λειτουργία του νοσοκομείου είναι σε οριακό επίπεδο» κι εκφράζει φόβους ότι «έχουν δρομολογηθεί κλεισίματα των νοσοκομείων». Μιλά για «βιοποριστικό πρόβλημα των γιατρών», που έχουν λαμβάνειν εφημερίες οκτώ μηνών και τονίζει:
«Πάμε για κλείσιμο. Κρατάμε τη λειτουργία του νοσοκομείου με νύχια και με δόντια. Δεν ξέρω τι θα γίνει το καλοκαίρι, που η Χαλκιδική θα πλημμυρίσει από τουρίστες και οι άνθρωποι που θα ζητούν τη βοήθεια του νοσοκομείου θα ΄ναι πολλοί περισσότεροι».
Σύμφωνα με τον κ. Κάσινο αναβάλλονται χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικών. «Σήμερα διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ασθενής με πνευμονοθώρακα, επειδή δεν μπορούσαμε να του προσφέρουμε τα απαραίτητα. Σκέφτομαι, ως χειρουργός, το πώς θα κάνω ακόμη και μια απλή επέμβαση κοίλης, αφού δεν υπάρχουν πλέγματα, για να χρησιμοποιήσω. Να κάνω την επέμβαση έτσι; Και τι θα γίνει αν το χειρουργείο θα ΄χει άσχημη κατάληξη για τον ασθενή; Δε θα πέσουν πάνω μου οι συγγενείς», αναρωτήθηκε;
Ο συντονιστής διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Πολυγύρου υπογράμμισε ότι «πλέον υπάρχουν προβλήματα και με τους προμηθευτές, αφού δεν ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στους διαγωνισμούς, καθώς γνωρίζουν τα οικονομικά προβλήματα». Κι έφερε για παράδειγμα την αδιαφορία των προμηθευτών κρέατος να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, κάτι που «έριξε» την ποιότητα των γευμάτων του νοσοκομείου.
«Ελπίζουμε να μην καταφύγουμε στις δωρεές, για να καλύψουμε ανάγκες σε φάρμακα και υλικά. Αυτά είναι γελοία πράγματα», κατέληξε.