Η <άγρια ρόκα Ιταλίας> που έγραφε απ'έξω η συσκευασία της σαλάτας που αγόρασε ο Ian Lock δεν προετοίμασε για το τι θα έβλεπε μόλις άνοιξε την συσκευασία.

«Φώναξα τη γυναίκα μου Jane να έρθει να κοιτάξει. Ήταν απίστευτο», σημειώνει ο Ian Lock και περιγράφει το περιστατικό:

«Είχα βγάλει τη συσκευασία από το ψυγείο για να φτιάξω ένα σάντουιτς και η σαύρα άρχισε να κινείται όταν ένιωσε τη ζέστη της κουζίνας. Ήμουν τυχερός που δεν άνοιξα το πακέτο. Είχα σοκαριστεί και ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω».

Ο 54χρονος άντρας, είχε αγοράσει μια διπλή συσκευασία σαλάτας από τοπικό σουπερμάρκετ. Πριν συμβεί το περιστατικό, η οικογένεια είχε ήδη καταναλώσει το πρώτο πακέτο.

Το σουπερμάρκετ ζήτησε συγγνώμη για τη σαύρα και έστειλε δύο εργαζόμενους να παραλάβουν το πειστήριο, κάτι που δεν ικανοποίησε τον άντρα. «Δεν έχουν επικοινωνήσει από τότε. Περίμενα ένα μάνατζερ να έρθει και να διαχειριστεί την κατάσταση, αλλά απλά έστειλαν δύο υπαλλήλους του καταστήματος».

Από τη μεριά του εκπρόσωπος του σουπερμάρκετ δήλωσε πως εξετάζουν το περιστατικό, σημειώνοντας πως όλα τα προϊόντα ελέγχονται. Φυσικά, προσφέρθηκε αποζημίωση στον πελάτη.