Επιστολή στο Der Spiegel έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού όπου επισημαίνεται ότι η ύπαρξη μομφών σε βάρος κάποιου πολιτικού στην Ελλάδα, δεν αποτελεί εμπόδιο στην πολιτική του καριέρα, κάνοντας σαφείς αναφορές στο πρόσωπό του. >>>


Ο κ. Ψωμιάδης στην επιστολή του σημειώνει ότι όσα γράφτηκαν στο δημοσίευμα του περιοδικού σε βάρος του είναι πέρα για πέρα συκοφαντικά, κάνοντας λόγο για πολιτικούς αντίπαλους, ενώ υπογραμμίζει ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είχαν άμεσες συνέπειες στην εκλογική του απήχηση και πολιτική του καριέρα.

Αφού αναφερθεί στο τεκμήριο της αθωότητας, ο κ. Ψωμιάδης υπογραμμίζει: "Όσα μεταφέρετε στο δημοσίευμά σας σε βάρος μου είναι πέρα για πέρα συκοφαντικά: Όσον αφορά την πρώτη καταγγελία και κατηγορία που προέρχεται από τους φανατικούς πολιτικούς μου αντιπάλους, σύντομα θα καταρρεύσει στο Δικαστήριο. Η δεύτερη έχει ήδη καταρρεύσει, αφού καμία κατηγορία δεν μου απευθύνθηκε και δεν μπορεί να μου αποδοθεί αφού η υπόθεση τοκογλυφίας που αναφέρεσθε έχει διαλευκανθεί από την Αστυνομία με τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ελέγχους λογαριασμών που οδήγησαν σε μαζικές συλλήψεις και προφυλακίσεις των κατηγορουμένων που φέρονται ότι συνδέονται με το κύκλωμα. Γι’ αυτή την δεύτερη αισχρή συκοφαντία έχω ήδη ασκήσει αγωγές αποζημιώσεως στα Ελληνικά Δικαστήρια κατά των δημοσιογράφων και εφημερίδων που την αποτόλμησαν", τονίζει.

Ο κ. Ψωμιάδης χαρακτηρίζει "άδικη και κατά τη γνώμη μου νομικά έωλη απόφαση" την καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος και τονίζει ότι η υπόθεση εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο. Όσο για την παύση του τονίζει: "Ο νόμος εφαρμόσθηκε αυστηρότατα στην περίπτωση μου. Και αυτό δείχνει, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, ότι στην Ελλάδα οι νόμοι εφαρμόζονται αυστηρά, παρότι εσείς το παρουσιάζετε σαν δημοκρατία της μπανανίας".