Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι υπάλληλοι της Βουλής από τις 7μ.μ με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Το ΔΣ του Συλλόγου των Υπαλλήλων συνεδρίασε εκτάκτως και έλαβε την απόφαση αυτή μετά την αλλαγή στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία, οι μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής θα γίνονται κατ' αναλογία των μειώσεων στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, χωρίς να απαιτείται αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος των υπαλλήλων της Βουλής σε ανακοίνωσή του θα συμμετάσχει στην απεργία «σε περίπτωση που επιχειρηθεί καταστρατήγηση άρθρων του Συντάγματος, διότι διαφαίνεται προσπάθεια κατάλυσης επί της ουσίας της συνταγματικής επιταγής για διάκριση των εξουσιών, με κατάργηση της αυτοτέλειας της Βουλής και παραβίαση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, με κενού περιεχομένου ρυθμίσεις, για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο».

Οι διαμαρτυρίες των υπαλλήλων της Βουλής ήταν έντονες (φωνές και ουρλιαχτά), ενώ ζήτησαν εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών.

Οι υπάλληλοι της Βουλής απείλησαν ακόμη και με διακοπή της εκπομπής του καναλιού της Βουλής, με αποτέλεσμα να έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί στην είσοδο των γραφείων του.