Το ζευγαράκι, που αντάλλασσε περιπαθή φιλιά στις εισόδους των πολυκατοικιών του κέντρου της Θεσσαλονίκης, είχε... το σκοπό του. Στην πραγματικότητα ήταν τσιλιαδόροι και, με την πρώτη ευκαιρία, άφηναν τις διαχύσεις για να ειδοποιήσουν τους συνεργούς τους, που "ξαλάφρωναν" τα διαμερίσματα... >>>

Χρειάστηκε πολύμηνη αστυνομική έρευνα, έως ότου οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας εντόπισαν και συνέλαβαν στην περιοχή της Ξηροκρήνης, το ζευγάρι των αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και του «Νόμου περί όπλων».
Οι συλληφθέντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 28 ετών και 34 ετών αντίστοιχα, επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή, ενώ οι τρεις συνεργοί τους, οι οποίοι αναζητούνται, προσπαθούσαν να παραβιάσουν την πόρτα εισόδου πολυκατοικίας, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από ένοικο και τράπηκαν σε φυγή.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Οκτωβρίου διέπραξαν τρεις διαρρήξεις σε διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης, από όπου έκλεψαν ηλεκτρικές συσκευές, διακοσμητικά κρύσταλλα και κοσμήματα.
Επίσης, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια με γεμιστήρες, πλήθος ηλεκτρικών συσκευών, κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, κοσμημάτων, τσαντών και σακών, διαρρηκτικά εργαλεία ένα παραβιασμένο χρηματοκιβώτιο, μαχαίρια και στιλέτα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.