Μια παλιά υπόθεση φαίνεται πως δεν έκλεισε και άνοιξε πάλι, με πρωταγωνίστρια του τέως υπουργού Παιδείας και μια ανήλικη που φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από την κόρη του τέως υπουργού.
Πρόκειται για υπόθεση που συγκλονίζει την ελληνική κοινή γνώμη όχι μόνο εξαιτίας της σοβαρότατης καταγγελίας που αφορά την παιδαγωγική σχέση διδάσκοντος - διδασκομένου, αλλά λόγω του γεγονότος ότι τα εμπλεκόμενα μέρη είναι μέλη της ελληνικής high society.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά χθες, η Φλωρίτα Μπαμπινιώτη-Κορρέ παραπέμπεται με το υπ’ αριθμόν 2788/2012 βούλευμα να δικαστεί από Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο με την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια. Ο Αρειος Πάγος είχε αναιρέσει παρόμοια παραπομπή για το θέμα και είχε επιστρέψει την υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο διατύπωσε την άποψη ότι η κυρία Μπαμπινιώτη θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη. Η περίεργη αυτή υπόθεση που εμπλέκει σε σεξουαλικό σκάνδαλο -και μάλιστα με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι- την κόρη του γνωστού καθηγητή Γλωσσολογίας και πρώην υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη έχει ως «αφετηρία» το Αρσάκειο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα, όπου δίδασκε ως φιλόλογος η καθηγήτρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη αναφορά στην υπόθεση γίνεται στα blogs το καλοκαίρι του 2009, ενώ μεταξύ άλλων το troktiko δημοσιεύει στις 22 Ιουνίου άρθρο με τίτλο «Σοβαρή καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από την κόρη του Γ. Μπαμπινιώτη». Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η υπόθεση βρισκόταν «στα συρτάρια της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών ήδη για ένα επτάμηνο», ενώ η ανήλικη μαθήτρια είναι κόρη μεγαλογιατρών της Αθήνας και ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Το troktiko μάλιστα επικαλείται στοιχεία της δικογραφίας, σύμφωνα με τα οποία οι γονείς της μαθήτριας κατέφυγαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και προέβησαν σε καταγγελία για το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης, τονίζοντας ότι η κόρη τους «δεχόταν συνεχείς πιέσεις και δώρα». Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, οι γονείς κάλεσαν κι άλλους μάρτυρες που έδωσαν κατάθεση στο Ανηλίκων, στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης που διεξήχθη.

Το γεγονός αυτό, πάντως, δεν επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς η υπόθεση στον πρώτο βαθμό έχει καταλήξει στο Συμβούλιο Εφετών, κάτι που αυτομάτως καταδεικνύει ότι η καταγγελία έγινε απευθείας στις εισαγγελικές αρχές, και όχι στην αστυνομία.

Το θέμα, ωστόσο, αναπαράχθηκε το καλοκαίρι του 2009 σε αρκετά blogs, που προσέθεταν μάλιστα ότι ο πατέρας της καθηγήτριας ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή, ενώ επανήλθε στο προσκήνιο -πάλι στα blogs- και φέτος τον Μάρτιο.

Η Φλωρίτα Μπαμπινιώτη-Κορρέ, φιλόλογος και γλωσσολόγος, είναι το ένα από τα δύο παιδιά του Γ. Μπαμπινιώτη, που έχει επίσης έναν γιο, τον διδάκτορα της Νομικής Σχολής Δημήτρη Μπαμπινιώτη. Εχει παντρευτεί τον Στυλιανό Κορρέ, γιο του καθηγητή Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.