Επτά αγώνες αήττητος συμπλήρωσε ο ΠΑΟΚ. Πέρασε … δια πυρός και σιδήρου από τη Νέα Σμύρνη, κόντρα σε έναν πάρα πολύ καλό Πανιώνιο και, λίγο έλειψε να πληρώσει ακριβά μια ανοησία του Λάζαρ… >>>

Η αποβολή του χαφ του ΠΑΟΚ στο 44 ήταν το γεγονός του αγώνα. Ο Δικέφαλος, εκείνη την ώρα, ήταν στη θέση του οδηγού με 0-2. Έδειχνε πως ελέγχει το παιχνίδι, την ώρα που τα πιτσιρίκια του Ελευθερόπουλου δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το βάρος. Κι ήρθε ο Λάζαρ να κάνει (πάλι) την ανοησία…

Ο Λάζαρ, εκνευρισμένος από ένα μαρκάρισμα, δεν… ικανοποιήθηκε από την κίτρινη που δέχτηκε ο αντίπαλός του. Άρπαξε ένα κομμάτι χλοοτάπητα που είχε ξεκολλήσει από το –άσχημο, ομολογουμένως- τάκλιν του Κολοβού πάνω του και το πέταξε προς την εξέδρα. Αψυχολόγητη ενέργεια του Ρουμάνου που, δυστυχώς, το συνηθίζει. Κόκκινη κι ο ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει έναν καλό αντίπαλο, για 45 λεπτά, με έναν παίκτη λιγότερο (και πρόβλημα, ούτως ή άλλως, στα χαφ…)!

Στην αποβολή του Λάζαρ στάθηκε ο Δώνης. “Από μια ανόητη αποβολή, λίγο έλειψε να χάσουμε το παιχνίδι. Ένα ματς που έπρεπε να το έχουμε καθαρίσει, μας δυσκόλεψε από αυτό”, είπε ο προπονητής του Δικεφάλου.

“Το αποτέλεσμα είναι άδικο στο πρώτο ημίχρονο” είπε ο Δ. Ελευθερόπουλος. Τόνισε ότι “τα παιδιά, μετά το 0-2 έδειξαν χαρακτήρα. Όταν δείχνεις τέτοιο πρόσωπο με μια από τις δυο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ, δικαιούσαι να πάρεις κάτι. Κρίμα για την προσπάθεια των παιδιών”, κατέληξε.

Στο δεύτερο μέρος ο Δικέφαλος προσπάθησε να διαχειριστεί το παιχνίδι καθώς ήταν με έναν παίκτη λιγότερο στο γήπεδο. Πολλές πάσες, καλές θέσεις, αλλά και… πολύ καλός Χακόμπο, που έβγαλε δυο σουτ και μια κεφαλιά, για να νικηθεί, τελικά, μάλλον άδικα, αφού στην πρώτη κεφαλιά στη φάση του γκολ του Πανιωνίου, ο παίκτης των Νεοσμυρνιωτών που πιάνει την πρώτη κεφαλιά, ήταν οφσάιντ. Μπορούμε, πάντως, να πούμε, ότι ο διαιτητής πάτσισε ένα “έτσι κι έτσι” πέναλτι…

Από εκεί κι έπειτα ο Πανιώνιος πίεσε, αλλά κι ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το παιχνίδι όπως έπρεπε. Νίκη, ξανά, για τους Θεσσαλονικείς και εκτοπισμός του Πανιωνίου από τη 2η θέση της βαθμολογίας.

Κριτική του α μέρους

Με δυο διαφορετικά στιλ ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δυο ομάδες: Ο Πανιώνιος προσπαθούσε από τις πτέρυγες κι ο ΠΑΟΚ από το κέντρο. Ο δικέφαλος είχε καλύτερη αμυντική λειτουργία κι άμυνα ψηλά, όμως, σιγά – σιγά, τα πιτσιρίκια του Ελευθερόπουλου ξεθάρεψαν και βγήκαν μπροστά.

Κι εκεί που έχαναν ευκαιρίες οι γηπεδούχοι, ο ΠΑΟΚ σκόραρε δυο φορές! Την πρώτη χρειάστηκε το χέρι του Ρόκα. Ο παίκτης του Πανιώνιου ανοίγει τα χέρια του στην προσπάθεια να προλάβει τον Αθανασιάδη και να μαρκάρει με χώρο. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα, όμως, θα πάει προς τον αμυντικό του Πανιωνίου και θα χτυπήσει το χέρι του.

Αν θεωρήσουμε ότι τιμωρείται η πρόθεση, ο παίκτης του Πανιωνίου δεν είχε στόχο τη μπάλα. Είχε, όμως, στόχο τον αντίπαλό του κι άνοιξε τα χέρια του για να του κόψει το οπτικό πεδίο. Η μπάλα του ΄παιξε άσχημο παιχνίδι…

Παρόμοιο άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μπάλα και στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Γκέλαρε ανάμεσα σε δύο αμυντικούς, πήρε ύψος κι ο Αθανασιάδης, με κεφαλιά ψαράκι, στο κατέβασμά της, έκανε το 0-2. Ωραίο γκολ…

Το κακό, όμως, για άλλη μία φορά, έγινε. Ο Λάζαρ αποβλήθηκε και τα πράγματα μπερδεύτηκαν.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό

1’ Με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα άρχισε το παιχνίδι.

2’ Σέντρα του Σαλπιγγίδη από αριστερά, μπλόκαρε εύκολα ο Χακόμπο.

4’ Ψάχνονται οι δύο ομάδες. Πιο επιθετικά φαίνεται να μπήκε ο ΠΑΟΚ, που ψάχνει να κάνει κάτι από την κέντρα.

5’ Τα άκρα φαίνεται να προτιμά ο Πανιώνιος.

7’ Βαθιά μπαλιά – απόκρουση του Κουμάλο, η μπάλα φθάνει στη μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου, όμως εκεί ο Αθανασιάδης είναι οφσάιντ.

9’ Φάουλ στο ύψος του κόρνερ, από τα δεξιά όπως επιτίθεται ο Πανιώνιος. Εκτελεί ο Γουνδουλάκης , σουτ του Λαμπρόπουλου από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ.

10’ Ο Αυλωνίτης προλαβαίνει το Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά διώχνει σε κόρνερ.

11’ Εκτέελση του κόρνερ από τον Γκαρσία, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Στην συνέχιση της φάσης, μακρινό σουτ του Φωτάκη άουτ.

14’ Στο μισό γήπεδο, προς την περιοχή του Πανιωνίου, παίζεται τα τελευταία λεπτά το παιχνίδι.

18’ Καλή ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Σέντρα από αριστερά στον Αραβίδη, που από διαγώνια θέση μέσα από την περιοχή πιάνει το απευθείας σουτ άουτ.

20’ Καλό πρέσιγκ από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, όμως οι του Πανιώνιου με σωστό πάσινγκ γκέιμ καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν.

23’ Πολύ καλό παιχνίδι, προς το παρόν, στη Νέα Σμύρνη, με προσπάθειες και στις δυο πλευρές.

24’ Μακρινό σουτ του Κόγιε, κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ, από τα δεξιά, όπως κατεβαίνει ο Πανιώνιος. Εκτελεστής ο Γουνδουλάκης. Χαμηλά στο πρώτο δοκάρι, ο Γκαρσία διώνει σε πλάγιο.

26’ Σέντρα του Έτο από δεξιά, ο Λαμπρόπουλος διώχνει σε κόρνερ προ του Σαλπιγγίδη.

27’ Εκτελεστής ο Γκαρσία. Φάση διαρκείας για τον ΠΑΟΚ με δυο καλές ευκαιρίες για γκολ –ενώ ήταν πεσμένος στην περιοχή ο Κούρος, που συγκρούστηκε με συμπαίκτη του. Ο Λάζαρ έκανε νέα σέντρα, για να διώξουν οι αμυνόμενοι και να πιάσει σουτ ο Φωτάκης από καλή θέση για να στείλει τη μπάλα πάνω στον Αθανασιάδη!

28’ Πολύ καλή ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Η σέντρα του Ρόβα από τα δεξιά, θα φθάσει στον Κολοβό κι αυτός θα δώσει στον Γουνδουλάκη, που από απόσταση λίγων μέτρων από την εστία έστειλε τη μπάλα… στα ύψη, για να μπλοκάρει εύκολα ο Χακόμπο.

31’ Κι άλλη καλή ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Γύρισμα του Κολοβού από τη γραμμή του άουτ στο πρώτο δοκάρι, ο Αραβίδης δεν καταφέρνει να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, αυτή θα κοντράρει στο σώμα του Χακόμπο και θα διώξει ο Κάτσε.

34’ Νέα καλή ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Σουτ του Κολοβού από διαγώνια αριστερή φάση, θα πέσει και θα διώξει ο Έτο με … τάκλιν.

36΄ Άνθρωπο να κάνει πάσα πρέπει να βρει επειγόντως ο Δώνης…

38’ Απίστευτη φάση από το πείσμα και τις ικανότητες του Σταφυλίδη: Μπήκε από δεξιά περνώντας από… τρεις αντιπάλους, για να κάνει σέντρα στον Λάζαρ. Το γύρισμα του Ρουμάνου κοντράρει σε αμυνόμενο και καταλήγει κόρνερ.

39’ Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ! Κεφαλιά του Αθανασιάδη στο αριστερό χέρι του Ρόκα, μετά το κόρνερ του Γκαρσία. Δε φαίνεται να ΄χει πρόθεση ο παίκτης του Πανιωνίου.

40’ Γκολ για τον ΠΑΟΚ! Εκτελεί το πέναλτι ο Αθανασιάδης, αριστερά η μπάλα, δεξιά ο γκολκίπερ και 0-1.

42’ Γκολ για τον ΠΑΟΚ! Η σέντρα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, η μπάλα περνά από δύο αμυντικούς, παίρνει λίγο ύψος και καταλήγει στον Αθανασιάδη που με κεφαλιά ψαράκι κάνει το 0-2.

43’ Στο ριπλέι φαίνεται καθαρά το χέρι του παίκτη του Πανιωνίου. Το απλώνει προς τη μπάλα… Η ζυγαριά γέρνει προς την απόφαση του διαιτητή.

44΄Κίτρινη κάρτα στον Κολοβό για μαρκάρισμα στον Λάζαρ.

44’ Κόκκινη κάρτα στον Λάζαρ που πέταξε ένα κομμάτι χλοοτάπητα προς τους οπαδούς του Πανιωνίου. Σωστή η απόφαση του διαιτητή

45’ Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.

45+3 Λήξη πρώτου μέρους.

Β ημίχρονο

45’ Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Έξω ο Ρόκας, στη θέση του ο Σάμαρης.

48’ Φάουλ κερδίζει ο Σαλπιγγίδης σε καλή θέση, διαγώνια αριστερά όπως κατεβαίνει ο ΠΑΟΚ. Το εκτελεί ο Φωτάκης. Δυνατά άλλά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Περιστερίδη.

50’ Με καλή κυκλοφορία ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να καλύψει το κενό που άφησε ο Λάζαρ με την αποβολή του. Πολλές πάσες κάτω από το κέντρο, προς την περιοχή του Χακόμπο. Ο Πανιώνιος προσπαθεί να παίξει γρήγορα

51 Σέντρα προς τον Αραβίδη, η κεφαλιά του τελευταίου δεν ανησυχεί τον Χακόμπο.

54’ Κόρνερ από τα αριστερά για τον Πανιώνιο, με εκτελεστή τον Σάμαρη. Η μπάλα στο πρώτο δοκάρι, για να διώξει σε νέο κόρνερ ο Σαλπιγγίδης. Στη νέα εκτέλεση ο Χακόμπο έδιωξε με γροθιές, για να καταλήξει η μπάλα στον Λαμπρόπουλο κι αυτός να σουτάρει άουτ, από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

55 Κίτρινη στον Κουμάλο

56 Γκολ για τον Πανιώνιο. Σε σέντρα του Γουνδουλάκη από τα δεξιά, ο Χακόμπο θα αποκρούσει κεφαλιά του Κολοβού εξ επαφής, η μπάλα, όμως, θα καταλήξει στον Αραβίδη, που θα κάνει το 1-2. Από θέση οφσάιντ η πρώτη κεφαλιά, το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει…

58’ Βγαίνει από το καβούκι του ο ΠΑΟκ. Προσπαθεί από τα δεξιά με τον Έτο να κάνει σέντρα, ο Κούρος να απομακρύνει λάθος, αλλά ο Φωτάκης να πιάνει σουτ πάνω στα σώματα των αμυνόμενων.

60’ Πρεσάρει ο Πανιώνιος, αφού ο… Λάζαρ τους έδωσε την ευκαιρία.

65 Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Βγαίνει ο και μπαίνει ο Ντούνης.

65’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Βγαίνει ο Γκαρσία και μπαίνει ο Κίτσιου.

69 Σέντρα από τα δεξιά για τον Πανιώνιο με τον Κούρο, μπλοκάρει εύκολα ο Χακόμπο.

70’ Το γύρισμα του Κούρου από τα αριστερά, ο Σάμαρης από το ύψους του πέναλτι στέλνει τη μπάλα πολύ ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι του Χακόμπο.

71’ Κίτρινη στο Φωτάκη

75’ Κίτρινη στον Έτο για καθυστέρηση

76’ Συρτό σουτ του Κολοβού από διαγώνια αριστερή θέση, με τον Αθανασιάδη να τον μαρκάρει μέσα στην μεγάλη περιοχή κι η μπάλα, άψυχα στα χέρια του Χακόμπο…

78’ Αλλαγή για τον Πανιώνιο. Ο Διαμαντάκος στη θέση του Κολοβού.

79’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Γιάννου στη θέση του Αθανασιάδη.

80’ Ο Χακόμπο προλαβαίνει τον επελαύνοντα Διαμαντάκο και, με τα πόδια, έδιωξε από το ύψος της μικρής περιοχής.

81’ Μακρινό σουτ του Ρόβα, θα περάσει άουτ

83’ Φάουλ του Γουνδουλάκη από αριστερά (κοντά στο κόρνερ), η κεφαλιά του Αραβίδη απελπιστικά άουτ.

86’ Τετ α τετ Σαλπιγγίδη – Περιστερίδη, προλαβαίνει ο Σπυρόπουλος και με προβολή παίρνει τη μπάλα από τα πόδια του επιθετικού του ΠΑΟΚ, που είναι εμφανώς κουρασμένος.

87΄Σουτ του Διαμαντάκου από το ύψος του πέναλτι, ο Χακόμπο διώχνει το συρτό καλό σουτ του παίκτη του Πανιωνίου.

88 Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Εκτός ο Σαλπιγγίδης, μέσα ο Βιβιάν.

90 Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων

90 Φάουλ από τον Σάμαρη από δεξιά, κεφαλιά του Αραβίδη κι ο Χακόμπο μπλοκάρει.

90+2 Κίτρινη στον Σπυρόπουλο για επικίνδυνο παίξιμο

90+3 Κίτρινη στο Χακόμπο για καθυστέρηση

90+4 Σουτ του Φωτάκη από διαγώνια θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει ο Περιστερίδης.

90+5 Τέλος του αγώνα

Pro Game…

Ντέρμπι… κορυφής, σήμερα, στην Νέα Σμύρνη. Ο δεύτερος στην βαθμολογία Πανιώνιος υποδέχεται τον πρώτο ΠΑΟΚ. Και μάλιστα, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, αφού οι “Πάνθηρες” καλοδέχτηκαν τους –πάνω από 1.000- ασπρόμαυρους οπαδούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πανιώνιος: Περιστερίδης, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Σπυρόπουλος, Ρόβας, Ρόκας(46’ Σάμαρης), Γουνδουλάκης, Κολοβός(78’ Διαμαντάκος), Αραβίδης, Οκόγιε(65’ Ντούνης).
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Έτο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμάλο, Γκαρσία(65 Κίτσιου), Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης, Αθανασιάδης(79 Γιάννου), Σαλπιγγίδης(88 Βιβιάν).

Διαιτητής: Κομίνης. Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Ποντίκης.

Σκόρερ: Αραβίδης 56' - Αθανασιάδης (π) 39', 42'

Κίτρινες: Ρόκας 38', Κολοβός 44' - Κουμάλο 55', Φωτάκης 71', Ετο 74'

Κόκκινη: Λάζαρ 44'