Τη Δευτέρα αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα με την κρατική επιχορήγηση προς τον ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ, από το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών. >>>

Όπως ανακοίνωσε στη ραδιοεφημερίδα του FM100 ο πρόεδρος της διοίκησης του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, που μίλησε στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούη, σήμερα πήρε τη διαβεβαίωση από το υπουργείο Οικονομικών ότι τη Δευτέρα θα διευθετηθεί ο τρόπος καταβολής της πρώτης δόσης της επιχορήγησης.
«Η κατάσταση στον ΟΑΣΘ είναι απελπιστική» είπε ο κ. Στεφανίδης. Περιέγραψε την πραγματικότητα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης με μελανά χρώματα, αφού, όπως τόνισε, το προσωπικό δεν έχει εξοφληθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, οι 2.000 μέτοχοι, μεταξύ των οποίων και τα ΚΤΕΛ δεν πήραν μέρισμα και οι προμηθευτές, όπως η εταιρία που προμηθεύει τον ΟΑΣΘ με πετρέλαιο, σταματά την πίστωση.
«Αν δεν δοθεί η επιχορήγηση, ο ΟΑΣΘ, για να συνεχίσει να υπάρχει, θα πρέπει να αυξήσει την τιμή του εισιτηρίου, από τα 80 λεπτά, στο 1,70 λεπτά, ποσό που είναι απαγορευτικό για τα περισσότερα κοινωνικά στρώματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανίδης. Υπογράμμισε πως ο Οργανισμός μεταφέρει, καθημερινά, 470.000 επιβάτες και πως είναι η πρώτη φορά, στα 55 χρόνια λειτουργίας του, που αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα.

ΚΤΕΛ: Θέλουμε λεφτά για πετρέλαιο!
«Δώστε μας τα χρήματα μόνον για το πετρέλαιο και επιστρέφουμε στα δρομολόγια», φωνάζουν οι οδηγοί του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, από τη Δευτέρα, αναστέλλουν όλα τα δρομολόγια  στις γραμμές της επαρχίας Λαγκαδά.
Τα ΚΤΕΛ έχουν λαμβάνειν μέρισμα από τον ΟΑΣΘ και, όπως είπε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε., Δημήτρης Μαργαριτόπουλος, «με το που θα έρθουν αυτά τα χρήματα, επιστρέφουμε στο μεταφορικό μας έργο. Δώτε μας μόνον τα χρήματα για το πετρέλαιο και τις αμοιβές μας ας τις πάρουμε αργότερα», είπε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν 5.000 χιλιόμετρα ημερησίως, κάτι που σημαίνει ότι έχουν ανάγκη από 3.000 λίτρα την ημέρα. «Με τη διαβεβαίωση και μόνον ότι θα πάρουμε τα χρήματά μας, θα ξαναβγάλουμε τα λεωφορεία στους δρόμους», υπογράμμισε ο κ. Μαργαριτόπουλος.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, υπάρχουν οφειλές από το 2009, από την τότε συμφωνία με την ΚΕΔΚΕ, αλλά και από τη μεταφορά μαθητών, για την οποία, μάλιστα, έχουν κοπεί τιμολόγια της τάξης των 500.000 ευρώ χωρίς να εισπραχθεί ούτε λεπτό.
Τα ΚΤΕΛ ανακοίνωσαν την επ’ αόριστον διακοπή των δρομολογίων στο νομό Θεσσαλονίκης.  Η διακοπή δρομολογίων αφορά στις γραμμές προς Ασπροβάλτα, Ζαγκλιβέρι, Σοχό, Αρέθουσα και Βερτίσκο. Από αύριο και μέχρι την Κυριακή θα εκτελεστούν 10 συνολικά δρομολόγια για όλες τις γραμμές.
Τα μαθητικά δρομολόγια και αυτά στη γραμμή Αθηνών, θα εκτελούνται κανονικά.