Επί 18 χρόνια ο σύζυγος της της έκανε τον βίο, αβίωτο. Ώσπου στο τέλος της έριξε οξύ στο πρόσωπο και έμεινε τυφλή.

Ο λόγος για την 36χρονη Nurbanu από το Μπαγκλαντές η οποία χώρισε τον άντρα της προτού αυτός της ρίξει οξύ. Την απόφαση την πήρε την ημέρα που τον έπιασε στα πράσα με μια άλλη γυναίκα. Ήταν άπιστος αλλά και πολύ βίαιος.

«Ο άντρας μου κρύφτηκε. Μετά από 10 μήνες τον έπιασαν και τον φυλάκισαν για 12 μήνες επειδή με είχε παραμορφώσει» είχε δηλώσει στην Huffington Post.

«Η μητέρα του πλήρωσε την εγγύηση. Με ανάγκασε να υπογράψω ένα χαρτί για την απελευθέρωσή του και χρησιμοποίησε τους γιους μου για να με αναγκάσει να τον ξαναπαντρευτώ. Θα περίμενε κανείς ένας άντρας να προσέχει την τυφλή γυναίκα του, όμως δε συμβαίνει κάτι τέτοιο» εξομολογήθηκε η Nurbanu προσθέτοντας ότι ο άντρας της εξακολουθεί να τη χτυπά και να την απειλεί. «Έτσι περνούν οι μέρες μου» προσθέτει.

Η Nurbanu, που δε μπορεί ούτε να ετοιμάσει το καθημερινό φαγητό για την οικογένειά της και τον εαυτό της είναι ένα από τα χιλιάδες θύματα επιθέσεων με οξύ στο Μπαγκλαντές τα τελευταία χρόνια.

Οι οικονομικές διαφορές, η απόρριψη πρότασης γάμου και οι συζυγικοί καυγάδες είναι οι πιο συχνές αιτίες αυτών των επιθέσεων στη χώρα αυτή.