Χθές σε δηλώσεις του ο Σαλί Μπερίσα, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες των Βαλκανίων κατέχουν αλβανικά εδάφη!

Χθες, επιχειρήθηκε μέσω εκπροσώπου της αλβανικής κυβέρνησης να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις για τις προκλητικότατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού περί Μεγάλης Αλβανίας που ξεκινά από την Πρέβεζα.

Σήμερα, ωστόσο, ο ίδιος ο Μπερίσα όχι μόνο επέμεινε στις δηλώσεις του αλλά προανήγγειλε και εδαφικές διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας διαμέσου της ευρωπαϊκής οδού!

«Νομίζω ότι αυτός ο σκοπός είναι δίκαιος και γι΄ αυτόν θα πρέπει να εργαστούν όλοι οι Αλβανοί. Πρέπει να εργαστούμε, όπου κι αν βρισκόμαστε για το ευρωπαϊκό αυτό μέλλον. Αυτή είναι η απάντησή μου για τη Μεγάλη Αλβανία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπερίσα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σλοβένο ομόλογό του Γιάνεζ Γιάνσα.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας την ακύρωση του ταξιδιού του Δημήτρη Αβραμόπουλου στα Τίρανα, ο Αλβανός πρωθυπουργός με αρκετή δόση ειρωνείας σχολίασε: «Υπάρχει μία γαλλική έκφραση που λέει: οι φίλοι λάμπουν δια της απουσίας τους».