Στους δρόμους σήμερα διαδηλώνοντας κατά της λιτότητας Έλληνες, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ιταλοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Αυστριακοί, Φινλανδοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Γερμανοί.

Στην Αυστρία, η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», ενώ έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους Έλληνες, Ισπανούς και Ιταλούς εργαζόμενους.

«Στηρίζουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στον αγώνα τους για δουλειά με αξιοπρεπές εισόδημα. Οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές δεν οδηγούν έξω από την κρίση! Οι περικοπές σε εργατική νομοθεσία δε θα σταματήσουν κανένα χρέος! Οι άνθρωποι στην Ελλάδα - και σε όλη την Ευρώπη - δεν ευθύνονται για την κρίση. Το χειρότερο για τους ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η λιτότητα. Η Ευρώπη χρειάζεται απασχόληση και την ανάπτυξη» γράφουν στην αφίσα.

Και στην Ιταλία της κρίσης, η οποία υφίσταται τις επιπτώσεις σκληρής λιτότητας προγραμμάτισαν στάσεις εργασίας σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.