Μπροστά στην αγάπη του και την ανάγκη να ξαναδεί την γυναίκα που αγαπούσε ένας Τούρκος ταξίδεψε με ένα μικροσκοπικό σκάφος 2.500 ναυτικά μίλια για να βρεθεί κοντά της.

Θα μπορούσε να είναι η απόλυτη εκδήλωση έρωτα. Όμως, η πραγματικότητα απέχει πολύ από τον έρωτα. Η Μάρεϊ όχι μόνο δεν είχε ιδέα για το ταξίδι του θαυμαστή της, αλλά δεν συμμεριζόταν καθόλου τα αισθήματά του. Μάλιστα, είχε εγκαταλείψει τη δουλειά της στην Κύπρο για να αποφύγει το ασφυκτικό «πρέσινγκ».

Ο Κουλούμ, παρόλο που δεν είχε καμία ένδειξη για ερωτική ανταπόκριση εκ μέρους της Μάρεϊ, είχε κλέψει τον αριθμό τηλεφώνου της από το εστιατόριο και την παρενοχλούσε συνεχώς. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόπειρα του Κουλούμ να την απαγάγει, με την απειλή μαχαιριού. Η Μάρεϊ ανέβηκε στο πρώτο αεροπλάνο, γύρισε στην Αγγλία και μετά από λίγο καιρό παντρεύτηκε.

Ωστόσο, ο έρωτας δεν έσβησε για τον πεισματάρη Τούρκο. Έφτιαξε ένα blog στο οποίο διακήρυσσε συνεχώς τον έρωτά του και την πρόθεσή του να πάει στην Αγγλία «να γονατίσει μπροστά στην αγάπη της ζωής του και να της ζητήσει να παντρευτούν». Και δεν σταμάτησε εκεί, αλλά έκανε και απεργία πείνας επειδή «ο κόσμος δεν είναι όμορφος χωρίς την Κόρτνι».

Τελικά, το πάλαι ποτέ επιτυχημένο στέλεχος επιχείρησης, αποφάσισε να παρατήσει τη δουλειά του και το σπίτι του, στην Αλικαρνασσό και να δαμάσει τις θάλασσες για να πάει στην «αγαπημένη» του.

Η Οδύσσεια του έρωτα, τελικά κατέληξε σε φιάσκο για τον τούρκο Καζανόβα, ο οποίος συνελήφθη στο Πλίμουθ, όπου έφθασε μετά από ταξίδι οκτώ μηνών. Οι συγγενείς της Κόρτνι είχαν επικοινωνήσει μαζί του και τον είχαν προειδοποιήσει ότι εάν πατούσε το πόδι του στην Αγγλία, θα κατέληγε στη φυλακή. Έτσι και έγινε. Τώρα ο 38χρονος άνδρας έχει μείνει με την καρδιά ραγισμένη και είναι υπό απέλαση.

Η ιστορία του μπορεί, πάντως, να εμπνεύσει σεναριογράφους τουρκικών σίριαλ…