taxi_01Χωρίς ταξί θα μείνει, από τη Δευτέρα, η Θεσσαλονίκη. Οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. >>>

Μάλιστα, οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί θα πραγματοποιήσουν, τη Δευτέρα, γενική συνέλευση, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και, στη συνέχεια, θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Η απεργία της Δευτέρας αρχίζει στις 5 τα ξημερώματα κι όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» Κώστας Γιαννακάκης, η κατάσταση σπρώχνει τους ταξιτζήδες να συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες την κινητοποίησή τους, αν και αντιλαμβάνονται ότι, ειδικά την Τρίτη, όταν θα απεργούν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα.

Ο κ. Γιαννακάκης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, τόνισε πως «εκτός από το θέμα των νέων μέτρων, στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος κι ένα μεγάλο κομμάτι των μεταφορών θα βρεθεί, πλέον, σε χέρια πολυεθνικών. Μάλιστα, προβλέπεται εταιρίες να νοικιάζουν αυτοκίνητα με οδηγό, σε όποιον το επιθυμεί, ενώ νομιμοποιούνται όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού να διαθέτουν τα δικά τους, ιδιωτικά ταξί, για τους πελάτες τους, κάτι που τώρα, ακόμη, είναι παράνομο –αν και η συγκεκριμένη διάταξη καταπατείται συνεχώς».