Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα επιστρέφει για μια ακόμα φορά στον «πράσινο» πάγκο, κάνοντας ντεμπούτο απέναντι στον ΠΑΟΚ την Κυριακή (18/11).
Ήταν 30 Μαΐου 1999 όταν ο Ρότσα έκατσε για τελευταία φορά στον «πράσινο» πάγκο, πριν επιστρέψει κόντρα στους Θεσσαλονικείς στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι με αντίπαλο τον ΟΦΗ και μάλιστα στο «Γεντί Κουλέ». Σε μια χρονιά χαμένη αγωνιστικά για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Αργεντινός παρέλαβε την ομάδα όταν ήδη ήταν εκτός στόχων αντικαθιστώντας τον Βασίλη Δανιήλ, ο Ρότσα προσπάθησε να σώσει… ότι μπορούσε και τουλάχιστον έκανε καλό finish!

Στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», στο τελευταίο του παιχνίδι μέχρι σήμερα ως προπονητής των «πρασίνων», καθώς ήταν υπηρεσιακός και τον διαδέχθηκε τη νέα σεζόν ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας, ο Ρότσα έφυγε νικητής με 3-2! Τα γκολ του Μάουρο (17’ και 22’) και του Γιώργου Καραγκούνη ήταν αρκετά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος βέβαια κινδύνεψε με ισοφάριση αφού πρώτα είχαν μειώσει για τους Κρητικούς οι Ντιαρά (43’) και Νίκος Ιορδανίδης (88’).

Αλλάξανε πολλά…

Όπως δήλωσε κι ο ίδιος ο Ρότσα, από την τελευταία φορά κατά την οποία ήταν προπονητής στην πρώτη ομάδα του «τριφυλλιού», έχουν αλλάξει πολλά. Εκτός από τη φυσιολογική εξέλιξη του αθλήματος, την κατάσταση στον Παναθηναϊκό και γενικότερα τη… ζωή όλων, μετά από 13 χρόνια είναι φυσικό το ρόστερ της ομάδας να μην είναι ίδιο. Ο Αργεντινός επιστρέφει στον «πράσινο» πάγκο για να βρει μόλις δυο παλιούς γνώριμους στην Παιανία…

Ένας εξ αυτών θα μπορούσε να είναι ο εκ των σκόρερ του τότε αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά αναχώρησε το καλοκαίρι για την Αγγλία και τη Φούλαμ. Ποιος μένει; Ο Στέφανος Κοτσόλης! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έμπειρος γκολκίπερ – νεαρός τότε που στη συνέχεια έκανε χρόνια καριέρα σε άλλες ομάδες πριν γυρίσει στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες σεζόν – είχε αγωνιστεί βασικός σε εκείνη την αναμέτρηση και μάλιστα είχε αποκρούσει πέναλτι βοηθώντας την ομάδα του να πάρει τη νίκη!

Ο έτερος γνώριμος, είναι ο Γιώργος Σίμος. Ο σημερινός προπονητής ακαδημιών του «τριφυλλιού», άνηκε στο ρόστερ της ομάδας εκείνη τη σεζόν και προπονούταν υπό τις οδηγίες του τωρινού συνεργάτη του στο αθλητικό κέντρο της Παιανίας…

Πηγή: Onsports.gr
Από τον/την Newsroom