Προφυλακίστηκαν τρία από τα έξι μέλη της σπείρας, η οποία εισήγαγε ναρκωτικά από την Αλβανία στην Ελλάδα και στη συνέχεια τα πουλούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. >>>

Τα υπόλοιπα δύο μέλη του κυκλώματος αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους, ενώ ένας παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για να αποφασίσει, καθώς προέκυψε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε την περασμένη Τετάρτη 14 τρέχοντος, ενώ το πιο σημαντικό και ανησυχητικό είναι ότι συνελήφθησαν δύο μαθητές λυκείου της Κοζάνης, στο οποίο βρέθηκε μία μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης, από το σύνολο των 10 κιλών και 38 γραμμαρίων, που είχε εισαγάγει πρόσφατα από την Αλβανία δύο αλλοδαποί, μέλη της ίδιας οργάνωσης.

Με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή του πλημμελειοδικείου Κοζάνης, προφυλακίστηκαν: Ο 34χρονος Αλβανός που διέμεινε στην Ποντοκώμη, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν τα ναρκωτικά και οι δύο Αλβανοί ηλικίας 20 και 23 ετών αντιστοίχως, οι οποίοι μία ημέρα πριν από τη σύλληψή τους, είχαν εισαγάγει τα ναρκωτικά από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, η 23χρονη αλλοδαπή – σύζυγος του 32χρονου που διαμένει στην Ποντοκώμη και ο 21χρονος ημεδαπός μαθητής. Ο 20χρονος μαθητής ρωσικής υπηκοότητας, κατόπιν διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα, παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αλλά μέχρι το απόγευμα δεν είχε αποφασιστεί η τύχη του.

Πάντως, έχουν ήδη οδηγηθεί στις φυλακές οι τρεις προφυλακισθέντες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν στις 14/11/2012, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης ένας ημεδαπός και πέντε αλλοδαποί σε περιοχές της Κοζάνης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγή, πώληση, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, το πρωί της προαναφερόμενης ημέρας, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε λύκειο της Κοζάνης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 132 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία κατείχαν από κοινού δύο ενήλικοι μαθητές, ένας 21χρονος ημεδαπός και ένας 20χρονος αλλοδαπός, ρωσικής υπηκοότητας.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι την προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικών οι δύο μαθητές την προμηθεύτηκαν από 32χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος μαζί με την 23χρονη ομοεθνή σύνοικό του και άλλους δύο αλλοδαπούς (έναν 20χρονο υπήκοο Αλβανίας και έναν 23χρονο επίσης υπήκοο Αλβανίας), είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, στην οποία κατείχαν συγκεκριμένους ρόλους, με σκοπό την εισαγωγή από την Αλβανία στη Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και εν συνεχεία την πώληση αυτών σε περιοχές της Κοζάνης.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι όπου διέμενε ο 32χρονος, βρέθηκαν διάφορες συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, ένα όπλο με κομμένη κάνη, φυσίγγια και ζυγαριά ακριβείας. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 κιλά και 38 γραμμάρια κάνναβης, ένα αυτοσχέδιο κοντόκανο μονόκαννο όπλο, ένα μαχαίρι που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί όπλων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.


Το κείμενο είναι του Χρήστου Βήττα, από το kozanilife.gr