Συγκλονισμένη όλη η Ελλάδα, από την υπόθεση συνταξιούχου οικοδόμου από τη Γαλατινή Κοζάνης, που αυτοκτόνησε επειδή δεν άντεξε την περικοπή του αναπηρικού επιδόματος που έπαιρνε από το ΙΚΑ. >>>


Ο 60χρονος αυτόχειρας είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Μόλις την περασμένη Τρίτη βοσκός εντόπισε το πτώμα του, σε προχωρημένη αποσύνθεση, σε δύσβατη δασική περιοχή έξω από τη Γαλατινή.

Άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έστησαν επιχείρηση για να φθάσουν στο σημείο όπου είχε εντοπιστεί το πτώμα του. Από την αυτοψία του ιατροδικαστή διαπιστώθηκε ότι ο άτυχος άνδρας είχε κρεμαστεί με τη ζώνη του παντελονιού του από την προεξοχή ενός βράχου. Η εγκληματική ενέργεια αποκλείστηκε.

Οπως έγινε γνωστό, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου ο 60χρονος επισκέφτηκε το ΙΚΑ Σιάτιστας, από όπου ενημερώθηκε ότι κόβονται τα 280 ευρώ που εισέπραττε κάθε μήνα ως αναπηρικό επίδομα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν έφυγε από το ΙΚΑ, έδειχνε απελπισμένος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγη ώρα αργότερα την ίδια ημέρα ο 60χρονος τηλεφώνησε στην οικογένειά του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «αισθάνεται άχρηστος» και ότι «δεν έχει πλέον να τους προσφέρει τίποτα». Η οικογένειά του αναστατώθηκε κι ενημέρωσε την Αστυνομία, ωστόσο από τις 29 Αυγούστου τα ίχνη του χάθηκαν, μέχρι να εντοπιστεί απαγχονισμένος.