Σήμερα είναι επίσημη Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, καιρός να σταματήσει πλέον η κακοποίησή τους.

Με ανησυχητικό ρυθμό αυξάνονται τα κρούσματα παιδικής κακοποίησης στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών. Τουλάχιστον πέντε περιστατικά σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών της Περιφέρειας αντιμετωπίζονται κάθε μήνα (!) στην παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Εξάλλου, λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, καταγράφεται και αλλαγή των μορφών κακοποίησης, οι οποίες είναι περισσότερο βίαιες και ακαταλόγιστες. Επίσης, θα πρέπει να προστεθεί και η απόγνωση ορισμένων γονιών που φτάνουν στο σημείο να δηλώνουν πως δεν μπορούν να ζήσουν το παιδί τους, ενώ σημαντική είναι και η κρίση ταυτότητας που αντιμετωπίζουν κάποιοι από αυτούς. Οι παιδοψυχολόγοι εκτιμούν πως αν συνεχιστεί η κρίση, δυστυχώς, θα παρουσιάσει τρομακτική αύξηση και ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων παιδιών. Ηδη, αρκετοί γονείς φτάνουν στο Καραμανδάνειο και δηλώνουν πως θα αναγκαστούν να παρατήσουν το παιδί τους αφού δεν μπορούν να το ζήσουν! Χθες, 19 Νοεμβρίου, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση. Για τον λόγο αυτό, το «Χαμόγελο του Παιδιού» αφιερώνει την εβδομάδα από 14 έως και 21 Νοεμβρίου σε δράσεις με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση όλων ενάντια στην παιδική κακοποίηση.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας το επίσημο site www.hamogelo.gr καθώς και τα social media (Facebook, Twitter) του «Χαμόγελου» θα παρουσιάζουν στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μελέτες, άρθρα, βίντεο, πραγματικά περιστατικά και μαρτυρίες σχετικά με την παιδική κακοποίηση.