Πειραματισμοί τέλος! Ο άξονας του πεζοδρόμου της Αριστοτέλους, με την ομώνυμη πλατεία και την πλατεία Δικαστηρίων, ως και την πλατεία Αρχαίας Αγοράς, θα ΄ναι το επίκεντρο του εφετινού εορτασμού των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη. >>>

Το περσινό πείραμα επαναλαμβάνεται στα σημεία που πέτυχε: Φώτα, καρουζέλ, ρόδες, παγοδρόμια και χριστουγεννιάτικο δένδρο -αυτήν τη φορά που να πατά κανονικά στη γη κι όχι σε αμφιβόλου ποιότητας κι αισθητικής πλατφόρμες.
Τα του διακόσμου αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου –λόγω της κατάληψης του δημαρχείου από τους εργαζομένους. Επαγγελματικό Επιμελητήριο, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, πρότειναν στον συμμετέχοντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να στολιστεί ο συγκεκριμένος άξονας, με έξοδα του ιδιώτη που θα αναλάβει την εκμετάλλευση του καρουζέλ, του παγοδρομίου και των άλλων παιχνιδιών που θα στηθούν εκεί. 
Απομένει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και το τι θα κάνει η ΔΕΘ, η οποία, τα τελευταία χρόνια, στήνει άλλο ένα δραχμοβόρο "Χριστουγεννιάτικο Χωριό", στους χώρους της.
Στο διάκοσμο θα ενταχθούν, ακόμη, ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας, το Δημαρχείο και το Βασιλικό Θέατρο.
Θα επανέλθει και η παραδοσιακή φάτνη (όχι, φυσικά, αυτή που βρισκόταν, επί χρόνια, στην πλατεία Αριστοτέλους κι έχει, πλέον, πυρποληθεί, από αγνώστους, όταν "στήθηκε" από το δήμο στην Αλάνα της Τούμπας).