Η ανεπάρκεια του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης χτυπά ξανά... Αυτή τη φορά άφησαν ελεύθερο έναν από τους δολοφόνους των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στου Ρέντη. Τότε μετά από καταδίωξη ο ύποπτος, μαζί με άλλους συνεργούς του, είχαν στήσει ενέδρα και "γάζωσαν" με καλάσνικοφ τα άτυχα παιδιά της ΔΙ.ΑΣ.

Την 1η Μαρτίου του 2011 τα νεαρά παιδιά της ΔΙ.ΑΣ.,ο 23χρονος Ιωάννης Ευαγγελινέλης και ο 22χρονος Γιώργος Σκυλογιάννης, έπεφταν νεκρά στου Ρέντη από τις σφαίρες αδίστακτων κακοποιών μετά από καταδίωξή τους, για ληστεία. Η τραγική ιστορία των δύο νέων είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Δύο μήνες αργότερα συλλαμβάνονται τέσσερα άτομα από την πρώην ΕΣΣΔ, που κατηγορούνται για σωρεία εγκληματικών πράξεων, αλλά και για την εν ψυχρώ δολοφονία των άτυχων αστυνομικών.
Από τότε μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, που έληγε το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης, δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες για να δικαστούν για τη δολοφονία των αστυνομικών.

Στις 2 Οκτωβρίου του 2012 γίνεται η δίκη για την ληστεία του περιπτέρου στο Μενίδι που είχε προηγηθεί της συμπλοκής. Και ο ένας από τους 4, αθωώνεται και μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στη συνέχεια με εντολή της εισαγγελίας Αθηνών, για έναν από τους δράστες, δίνεται η εντολή να αφεθεί ελεύθερος. Δεν έγινε η απαραίτητη διασταύρωση για να διαπιστωθεί ότι ο εν λόγω διώκεται και για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ. Τελικά περνάει ανενόχλητος τις πύλες των φυλακών Κορυδαλλού και στη συνέχεια εξαφανίζεται. Αστυνομικοί, που τον αναζήτησαν σπίτι του δεν τον εντόπισαν.
Το συγκεκριμένο περιστατικό προκαλεί πλέον σοβαρά ερωτηματικά για τη λειτουργία της δικαιοσύνης, αφού δεν είναι δυνατό ένας αδίστακτος κακοποιός να βγαίνει από τη φυλακή τόσο εύκολα και φυσικά χωρίς να έχει τιμωρηθεί για τις πράξεις του.

Συγκλονισμένος ο πατέρας του Σκυλογιάννη

Ο πατέρας του αδικοχαμένου αστυνομικού, δήλωσε τον αποτροπιασμό του για την απελευθέρωση του δολοφόνου του γιου του και ήδη από τον Οκτώβριο είχε δηλώσει πως θα ξεσηκωθεί το πανελλήνιο, αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Το χρονικό της δολοφονίας των ανδρών της ΔΙΑΣ

Το μακελειό στου Ρέντη με τους δύο νεκρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και δύο σοβαρά τραυματίες συναδέλφους των θυμάτων είχε γίνει την 1η Μαρτίου.
Είχε προηγηθεί ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε τηλεφωνήσει στην Άμεση Δράση και είχε αναφέρει τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών.
Τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο στη λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να σταλούν ενισχύσεις.
Στον παράδρομο της Κηφισού, όμως, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ληστές σταμάτησε απότομα και οι τρεις άγνωστοι που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών.
Οι τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν καταιγισμό πυρών πάνω στις μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο στο κεφάλι, ένας στο στομάχι και ο τέταρτος στο γόνατο. Οι δύο υπέκυψαν σχεδόν αμέσως στα τραύματά τους. Δύο άλλοι αστυνομικοί από αυτούς που ακολουθούσαν τους μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ δέχτηκαν από μία σφαίρα στα κράνη χωρίς να τραυματιστούν, ενώ σε άλλους δύο οι σφαίρες σφηνώθηκαν στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους. Λίγη ώρα μετά το μακελειό εντοπίστηκε στο Μοσχάτο το αυτοκίνητο των δραστών.