Του ΙΩΑΝΝΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

 Ξαναχτύπησε ο Πανταλέων, κατα κόσμον. Στράτος Καρυπίδης. Με τα 40 και πλέον σατιρικά χαρτονάκια του προσπαθεί να καταδείξει τα αίτια της κοινωνικής, πολιτικής, πολιτιστικής και οικονομικής κατάντια μας -όπως τα βλέπει ο ίδιος, φυσικά. >>>


Ο συνταξιούχος μηχανικός αυτοκινήτων, κάνει από πέρυσι αυτή την δράση, Θεού θέλοντος και... καιρού επιτρέποντος. Με μια έξυπνη πατέντα που κατασκεύασε, μεταφέρει από την Χαριλάου όπου μένει, με λεωφορείο του ΟΑΣΘ, τα χαρτονένια του ''βέλη'' και τα εκτοξεύει από την πλατεία Αριστοτέλους.



Ο ίδιος, σε μία μικρή κουβέντα που είχαμε αυτή την φορά μας μαζί του κάνει λόγο για ένθερμη συμπαράσταση του κόσμου. Για του λόγου το αληθές, κατα την διάρκεια της συνέντευξης, περαστικός του φώναξε χαρακτηριστικά: "γράφ' τα όλα, αυτά είναι όσα ζούμε!".

''Κάποιες φορές υπάρχουν και μερικοί που θίγονται. Την τελευταία φορά κάποιος παρεξηγήθηκε με το σκίτσο - σάτιρα που είχα για τον Πάγκαλο και με ρώτησε αν έχω το δικαίωμα και αν φοβάμαι που τον σατιρίζω. Εγώ του απάντησε πως έχω το ίδιο δικαίωμα και... περισσότερο ακόμα, με αυτόν που ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έβρισε τους Έλληνες", μας ανέφερε ο κ. Καρυπίδης.



Τέλος, σε ερώτησή μας για το πώς βλέπει την παρούσα πολιτική κατάσταση μας απάντησε πως "όλα αυτά με την δόση και την συμπεριφορά των Ευρωπαίων είναι προσχήματα".