Μια τράπεζα, η ίδια η εταιρία κι εργαζόμενοι σε αυτήν μπλοκάρουν, με τρεις διαφορετικές αγωγές, την ιδιωτικοποίηση της "Εγνατία Οδός Α.Ε.". Προσφεύγουν στα δικαστήρια και ζητούν να σταματήσουν οι διαδικασίες. >>>

Τρεις προσφυγές κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (215/2012) με την οποία αποφασίστηκε η μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.) των δικαιωμάτων του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων, χωρίς αντάλλαγμα, της εταιρείας «Εγνατία Οδός».
Επιπλέον μεταβιβάστηκαν και όλα τα δικαιώματα για τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του ομώνυμου αυτοκινητόδρομου και των κάθετων σε αυτόν οδικών αξόνων.
Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν η Τράπεζα Πειραιώς, η Ανώνυμη Εταιρεία Εκμεταλλεύσεως και Διαχειρίσεως Αυτοκινητόδρομων (Τ.Ε.Ο. Α.Ε.), ο Σύλλογος Εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», καθώς και εννέα εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό.
Όλοι, αλλά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, υπογραμμίζουν ότι η επίμαχη μεταβίβαση είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στα άρθρα 1, 5, 17, 26, 43 και 106 του Συντάγματος), αλλά είναι και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).