Ο Π. Καμμένος επιτέθηκε φραστικά στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα τη ΝΔ η οποία όπως υποστηρίζει έγινε υπερασπιστής του Παπανδρέου και του Νενιζέλου που έβαλαν τη χώρα στο Μνημόνιο εξαρχής.

Παράλληλα, ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι ενώ συνέχιζε να κάνει έρευνα για το θέμα των CDS, κάποιοι του ζήτησαν να σιωπήσει, με αντάλλαγμα να αποσύρουν την αγωγή που του έκαναν ύψους 15 εκατ. ευρώ.

«Στο όνομα του καλού πολιτικού κλίματος ζητάτε να τα κουκουλώσουμε; Γιατί; Μαζί τα φάγαμε; Όσοι τα φάγατε προσπαθείτε να τα κουκουλώσατε. Όσοι δεν τα φάγαμε, οφείλουμε να τα ξεσκεπάσουμε», ανέφερε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε:

«Διαφωνώ με τον κ. Τσίπρα που είπε ότι θα μπείτε στο περιθώριο της ιστορίας. Εμείς δεν σας στέλνουμε στο περιθώριο της ιστορίας. Εμείς σας στέλνουμε στο σκαμνί και το εδώλιο του κατηγορούμενου και θέλουμε πίσω τα λεφτά που έκλεψαν οι κερδοσκόποι με τη δική σας κάλυψη».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη προκάλεσε η αναφορά του κ. Καμμένου ότι στη λίστα Λαγκάρντ είναι και η σύζυγός του. Ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για υβριστική επίθεση και πρόσθεσε ότι τον δικαίωσε η ομόφωνη απόφαση τριών δικαστών, που έκριναν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για μια δυνητική κληρονομιά της συζύγου του.

«Να με ψάξετε μέχρι τρίτη γενιά. Θα είχατε, όμως, υπόψη σας την ποιότητα του χαρακτήρα μου, όταν μου κάνατε πρόταση και παρακαλούσατε να ηγηθώ της παράταξής σας» σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, για να του απαντήσει ο κ. Καμμένος:

«Η αλήθεια είναι πως όταν καταψηφίσατε το μνημόνιο, πίστεψα ότι Μανώλης Κεφαλογιάννης κρατά τη κρητική λεβεντά και όχι να ζητά συγνώμη από τον κ. Σαμαρά για να τον επαναφέρει στο κόμμα».

«Μου ζητήσατε να ηγηθώ της παράταξής σας και αρνήθηκα. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε στις εκλογές σε ό,τι αφορά την Εξεταστική. Θα περίμενα να μου ζητήσετε συγγνώμη», αντέτεινε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Σε σύντομη παρέμβασή του και σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Καμμένου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τους Ανεξάρτητους Έλληνες ως εν δυνάμει και μοναδικό σύμμαχο του Αλέξη Τσίπρα, που δείχνουν με ποιον τρόπο θα οργανώσουν μαζί το μέλλον της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον κ. Καμμένο να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς μπορεί κάποιος να γίνει θύμα συκοφαντικής εκστρατείας και τον κατηγόρησε ότι δηλητηριάζει τη συνείδηση του ελληνικού λαού με κραυγαλέα ψέματα, σε ό,τι αφορά το θέμα των CDS.